Amenajarea unei băi între confort, lux și necesitate

2

Atunci când vine vorba de renovarea sau amenajarea unei băi trebuie să iei în calcul mai multe considerente, absolut necesare, mai ales că vorbim despre o investiție pe termen lung care să ne reprezinte, să ne ușureze viața și de ce nu, să fie și în trend.

Cadă sau duș? Aceasta este întrebarea!

În mare parte bărbații preferă dușul, iar femeile preferă cada. Asta pentru că în general bărbații nu consideră că baia ar trebui să fie un templu în care să aibă loc în fiecare seară un adevărat ritual, cu petale de trandafiri, spumă, lumânări parfumate și pahare de vin. Femeile în general sunt de altă părere. Acest mic ”templu” este locul de refugiu, după o zi grea de muncă. Locul în care poate sta singură, cu căștile în urechi sau pur și simplu meditând la nemurirea sufletului. Este locul în care se poate relaxa pe deplin, singură.

Cada este o alegere bună și în ceea ce privește familiile care locuiesc singure și au copii. Cada poate fi transformată cu ușurință într-un loc de joacă.

Iar dacă te grăbești și nu ai timp să te scufunzi în apă, în cadă poți face la fel de bine și un duș rapid. Iar pentru a nu împrăștia apă în toată baia, poți monta un paravan de cadă, foarte util în orice baie.

Dușul este ideal în cazul celor foarte activi, care preferă să se spele rapid și să-și înceapă activitatea, fără a pierde mult timp în baie.

Eu recomand un duș walk-in, mai ales dacă în familie sunt și persoane în vârstă sau cu afecțiuni locomotorii. Imaginați-vă cât de greu poate fi pentru un bătrân să folosească un duș cu cădiță înaltă. Poate că are și ceva plusuri, dar pentru o familie în care locuiesc și persoane în vârsă, un duș de tip walk-in este mai mult decât perfect. Un astfel de duș am și eu, este foarte elegant și practic. Iar dacă este montat corespunzător, iar rigola de scurgere este una de calitate, atunci nu trebuie să vă faceți griji că baia va fi în permanență inundată.

Vas de toaleta suspendat și rezervor încastrat în perete

Alegerea obiectelor sanitare au dat mereu bătăi de cap multor persoane. Un vas de toaletă suspendat este asociat întotdeauna cu o baie modernă, însă acesta vine la pachet și cu avantajul că ocupă mai puțin spațiu și poți spăla mai ușor pe sub el. Dacă ai o baie mică, un astfel de vas va lăsa impresia de spațiu, ceea ce va crea un confort mai ridicat.

În ceea ce privește rezervorul încastrat, acesta poate fi reglat la o anumită înălțime astfel încât să creeze un impact vizual mai plăcut, iar spațiul de deasupra să poată fi folosit fie ca atare, fie prin a monta un dulap slim elegant.

Chiuveta și mobilierul pentru baie

Ține cont de spațiul disponibil atunci când alegi lavoarul și suportul pentru lavoar. Poți opta la fel ca în cazul vasului de toaletă pentru corpuri suspendate, oferind un plus de eleganță întregii băi. Este foarte important să ai ți spațiu de depozitare suficient și să existe o delimitare clară între zona în care sunt depozitate produsele pentru curățenie și zona în care sunt păstrate cele pentru igienă și prosoapele. De aceea trebuie să vă alegeți cu atenție mobilierul, după ce ați măsurat fiecare colțișor din baie.

Accesoriile pentru baie – amprenta unei băi moderne

Atunci când alegi accesorii pentru baie, trebuie să ții cont atât de utilitatea lor pentru un spor de confort cât și de design sau dimensiuni. Degeaba îmi place mie o oglindă cu o lățime de 1m, dacă eu dispun de doar 80 cm de exemplu. Accesoriile trebuie alese în funcție de nevoile tuturor membrilor din familie, dar astfel încât să nu facă nută discordantă cu restul încăperii.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.