Cum a decurs vizita la stomatolog în timpul pandemie?

0

Nu cred că este prea plăcut să te apuce durerile de măsea în plină pandemie. Cu toate acestea chiar din primele zile în care am intrat în starea de urgență m-am pricopsit cu dureri groaznice de măsea, dureri care scădeau sau creșteau în intensitate în funcție de alimentele consumate în mod special. Aveam momente în care analgezicele nu își făceau efectul, iar să mă duc la Urgențe… cu toată sinceritatea! Îmi era teamă. Și nu știu nici cât eram luată în seamă. Era clar că aveam o infecție și m-am tratat cu ce știam că m-am mai tratat și altă dată când am avut.

Când s-au deschis cabinetele stomatologice, am zis că l-am apucat pe Dumnezeu de un picior. Infecția încă era prezentă, însă prea puțin.

Cum a decurs totul?

Programare telefonică la cabinet! Ora era stabilită cu exactitate și nu era recomandat să vii cu mult mai devreme și nici să întârzii. Totul trebuia să se desfășoare cu o precizie de ceas elvețian. În pridvorul de la intrare în cabinet era o masă cu un formular pe care trebuia să îl completezi. Un fel de declarație pe proprie răspundere, destul de evazivă.

Pixul îl puneai apoi în coșul de sub masă în care se aflau și alte pixuri, astfel încât să nu mai pună și altcineva mâna pe el.

Ușa de la intrare avea senzor de mișcare astfel încât să nu fii nevoit să atingi. La intrare te întâmpina un dozator de dezinfectant și un coș cu cipici de unică folosință pe care trebuia să îi încălțăm. Mai apoi te duceai la recepție cu documentul completat, unde îți era măsurată temperatura.

După aceea mergeai în sala de așteptare unde nu stăteai mai mult de 5 minute.

În cabinet zici că erai în cosmos. Medicul și asistentele purtau combinezoane, mască și vizieră, mănuși. Abia înțelegeai ce îți spune. Cât despre ustensile? Totul dezinfectat și sigilat.

Costurile pentru toate aceste condiții de protecție atât pentru pacienți cât și pentru personal, s-au reflectat în preț. Însă sănătatea e mai de preț, așa că m-am bucurat că îmi pot trata problema fără risc de a mă infecta. Și din fericire totul a decurs așa cum trebuie.

Importanța igienei orale este foarte important. Nu este important doar să te speli pe dinți de două ori pe zi ci să o faci și corect, motiv pentru care mi-am cumpărat periuțe de dinți cu timmer pentru toată familia. Spre deosebire de cele clasice, alegerea unei periute de dinti pentru copii este mult mai atractivă. Dacă înainte trebuia să îi spun eu copilului să meargă la baie și să își spele ințișorii, acum o face de bună voie. Chiar mă întreabă meeu dacă are periuța încărcată. Iar pentru o igienă orală completă este foarte important să folosești ața dentară și apa de gură.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.