In zilele noastre, incalzirea cu centrale si seminee pellet reprezinta o comoditate tot mai comuna si convenabila in casele noastre. Spre deosebire de centralele cu lemn si carbune, cele care consuma pellet sunt silentioase, nu produc noxe atat de toxice, iar sacul de pelleti este destul de ieftin. Pentru producatori deseori insusi procesul de prodctie ramane un obstacol, deoarece cererea este mare si de multe ori nu fac faca clientilor.

Cel mai avantajos mod de a spori productia este acela de a investi intr-o masina de peleti care sa faca totul in mod automat, chiar si 24 de ore pe zi.

Exista masinarii capabile sa produca 100kg/h, dar si masinarii la scala industriala care pot produce cu precizie 2 tone/h. Cifrele sunt impresionante, iar majoritatea producatorilor din ziua de astazi apeleaza la masinarii moderne si performante, care isi vor amortiza costul investitiei intr-un termen relativ scurt.

Odata cu dezvoltarea energiei din biomasa, exista mai multe tehnologii de productie diferite pentru a converti biomasa in caldura si electricitate. Masina cu peleti pentru lemn este masina tipica pentru a face acest lucru. Masina de peleti de lemn transforma materiile prime intr-un combustibil de biomasa de inalta eficienta. Mai mult, conversia materiei prime in forme cu densitate mai mare de energie faciliteaza transportul, stocarea si utilizarea in restul lantului valoric. Viitorul biomasei este in continua dezvoltare. Combustibilul din biomasa ar dori sa inlocuiasca treptat combustibilul traditional. In plus, masina pentru peleti de lemn ofera, de asemenea, sansa de a incepe afacerea. Deci, masina de peletizat este din ce in ce mai importanta pentru viata si industria noastra.

Masina de peleti pentru lemn este utila si pentru prelucrarea materiilor prime, cum ar fi rumegus, lemn, coaja de arahide, paie, frunze si asa mai departe. In zilele noastre, exista diferite tipuri de masini de peleti pe piata. Iar cele mai comune sunt masinile de peleti cu matrite plate si morile de peleti cu matrite inelare.

Cand introduceti materie prima in masina cu peleti prin buncar, acestea cad pe matrita plana si se intind deasupra acesteia in functie de role. Cand porniti masina cu peleti, motorul electric functioneaza si aduce arborele principal prin cutia de viteze. Rola de presare este instalata pe arborele principal, astfel incat se roteste in jurul arborelui principal. Intre timp, rolele se rotesc in jurul arborelui. Presa rotativa formeaza presiune puternica si preseaza materiile prime in orificiile matritei plate. Materiile prime se modeleaza in aceste gauri. Cand sunt stoarse, devin cilindri solizi. Intre timp, frecarea puternica dintre role si matrite incalzeste materiile prime la peste 80 ° C, unde lignina si fibrele se inmoaie. Ele cresc forta adeziva a materialelor. Diametrul peletilor este determinat de dimensiunea gaurii de matrita plana, in timp ce lungimea este determinata de feliere sub matrita plana. Atunci cand peletele de biomasa ies in forma de cilindri, felia sub matrita plata le-a taiat pe o anumita lungime. Puteti regla pozitia feliatorului pentru a modifica lungimea. Dupa ce au fost taiate de feliere, peletii cad pe tava care arunca peletii. Sub functia de forta centrifuga, peletele sunt trimise prin iesirea de evacuare.

Asa iau nastere peleti cu ajutorul unei masini de facut peleti. Algeti masina cea mai potrivita!

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.