Dimineața perfectă. Cum începe?

0

Cum începe dimineața perfectă? Cu siguranță nu cu o alarmă enervantă care îți strică fengshui-ul celui mai frumos vis și care te face la propriu să fii ciufut toată ziua.

Nici în zgomotul produs vecinului de la 1 care ambalează în draci motorul la mașină atunci când pleacă la job sau cel produs de vecina de deasupra care se iubește destul de zgomotos. Și cu siguranță nici cu o ceartă conjugajă dintre vrăbiuțele care locuiesc fix deasupra ferestrei tale.

O dimineață bună începe însă de fiecare dată cu o cafea bună. Nici aerul proaspăt al unei dimineți răcoroase de vară, nici zbuciumul mării sau păturica pufoasă și călduroasă nu se compară cu aroma acelor sortimente cafea boabe proaspăt rășnite și transfomate în licoare magică. Poate doar brațele călduroase ale persoanei iubite.

Așa începe dimineața perfectă. Cu o cafea bună! Așa începe și o relație. Tot la cafea. La fel și un parteneriat! Cele mai frumoase legături au fost strânse la cafea, cele mai bune parteneriate au fost încheiate tot la o cafea.

Ceai sau cafea?

Cu siguranță cafea. Aproape în ce moment din zi, chiar și seara. Dacă sunt foarte obosită, neapărat și seara. Și da, nu îmi strică somnul, din contră. Ceaiul însă nici dacă sunt bolnavă nu îl beau dimineața. De fapt ceai consum în special iarna când este frig, sau când nu mă simt prea bine.

În schimb nu aș refuza niciodată o ciocolată caldă sau un cappuccino. De fapt ciocolata nu aș refuza-o nicicum. De aceea când ajung la raionul cu sortimente ciocolată nu plec până nu iau ciocolata preferată și până nu văd ce ar mai fi nou…

Tu cu cine îți bei cafeaua?

Cafeaua este acel moment de liniște doar al meu, pe care vreau să îl savurez din plin. Iar dacă decid să îl împart cu cineva, atunci vreau ca acel moment să fie parte dintr-o discuție plăcută, alături de cineva cu care rezonez. Altfel savoarea ei este umbrită.

La sfârșit de săptămână, dacă nu plec de acasă, am obiceiul să descânt cafeaua. Adică îmi fac o ceașcă mare și o savurez în 2-3 ore sorbind ușor din ea în timp ce scriu un articol sau lucrez la computer.

Cum văd eu dimineața perfectă?

Să mă trezesc când vreau, fără ca somnul să îmi fie perturbat de nimeni, să fac un duș cald și să savurez o cafea fierbinte de preferat în grădină admirând natura sau în casă atunci când plouă ascultând valsul ploii… sau vara la malul mării privind răsăritul și simțind briza mării. Asta numesc eu o dimineață perfectă.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.