Ce sunt auxiliarele scolare pentru matematica si de ce sunt importante?

0

Specialistii declara ca materialele auxiliare pot fi considerate toate instrumentele care sunt folosite pentru a intelege lectiile pe langa manualul clasic folosit la clasa.

Tipuri de auxiliare matematica clasa 5

Sunt mai multe tipuri de auxiliare de matematica de clasa a cincea cum ar fi caietele de lucru, cartile cu planse, culegerile si diverse softuri speciale educationale. Toate materialele didactice incluse in activitatea elevului poarta denumirea de auxiliar iar elevii au la dispozitie o gama foarte variata de auxiliare matematica clasa 5. Rolul acestor auxiliare este acela de a ajuta in momentul predarii si de a face ca elevul sa invete mai usor.

Chiar daca anumiti specialisti din domeniu au considerat ca anumite culegeri si publicatii cum ar fi si Gazeta matematica nu sunt considrate auxiliare pentru ca sunt publicatii cu traditie, in realitate, atata vreme cat acestea sunt folosite pentru a veni in ajutorul elevului sa invete manalul de baza, se numesc tot auxiliare.

De asemenea, Ministerul s-a folosit de denumirea aceasta astfel incat sa ofere acreditare si autorizare. Cu toate acestea, auxiliarele din prezent sunt cele care fac o oarecare diferenta intre notiuni insa in realitate sunt cele care ajuta metodica profesorului si au rolul de a indruma elevul si profesorul astfel incat procesul de invatare sa fie cat mai calitativ.

O gama variata de manuale auxiliare de matematica clasa 5

Doar pentru clasa 5 exista o gama variata de auxiliare pentru matematica. Cele mai multe caiete de lucru sau culegeri sunt realizate tinand cont de programa scolara si combina exercitii cu diverse grade de dificultate, unele dintre ele depasind cu mult programa, astfel incat fiecare elev sa poata gasi in interiorul cartii exercitiile de care are nevoie pentru a evolua.

In cazul in care copilul de clasa a 5-a intalneste intr-un auxiliar matematica clasa 5 o ecuatie care se rezolva printr-o metoda foarte complexa, pe care nu stie sa o resolve, este recomandat sa renunte la ea pentru moment si sa ramana la problemele pe care le cunoaste, urmand ca la clasa sa arate problema profesorului pentru a obtine lamuririle necesare.

Cu siguranta auxiliarele pentru matematica nu au fost produse pentru a determina elevii sa mearga la meditatii. Sunt si specialisti care considera ca rolul acestor probleme complexe este acela de a aduce mai multi bani profesorilor prin determinarea elevului de a apela la lectii private, insa in realitate acest lucru nu este corect. Deoarece auxiliarele sunt facute pentru a acoperi nevoile unui numar cat mai mare de elevi, atunci si gradul de dificultate variaza. Prin urmare elevii care invata notiunile de baza au la dispozitie exercitii pentru ei, in timp ce olimpicii si elevii care invata aprofundat matematica pot gasi in auxiliare si probleme complexe, pentru ei.

Daca ipoteza anterior mentionata ar fi reala, s-ar vedea probleme si cu un  manual auxiliar matematica clasa 5, insa acest lucru nu se intampla si manualele auxiliare sunt cele care urmeaza intocmai programa scolara, oferind doar prezentari alternative ale informatiilor si un mod diferit de a propune exercitii sau formulari diferite, astfel incat fiecare profesor sa poata alege manualul care se potriveste cu nivelul clasei la care preda si cu exigentele proprii.

Cum pot fi alese auxiliarele pentru matematica

In momentul in care sunt alese auxiliare pentru matematica de catre profesori, nivelul clasei este unul dintre cele mai importante aspecte. Recomandarea specialistilor este sa se tina cont de toti elevii astfel incat fiecare dintre ei sa fie implicat si sa se poata descurca la ore, sa poata invata notiunile de baza si sa evolueze in acelasi ritm cu restul clasei.

De asemenea, auxiliarele trebuie sa ofere probleme si exercitii si pentru elevii foarte buni care au nevoie sa fie stimulati si care se vor plictisi rapid atunci cand sunt rezolvate doar probleme de nivel de baza.

Exista auxiliare care trateaza doar anumite capitole, seturi de auxiliare special concepute pentru elevii pasionati de matematica, auxiliare special concepute pentru olimpiade, auxiliare cu modele de texte sau manuale si culegeri de exercitii care implica intreaga materie de pe un an de studiu. In functie de modul de lucru al profesorului acesta poate recomanda manuale si auxiliare care trateaza exclusiv algebra, alaturi de auxiliare care sunt axate pe geometrie sau poate recomanda culegeri care sa le cuprinda pe ambele.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.