5 activități care mi-au lipsit în timpul pandemiei

0

Nimic nu va mai fi cum a fost înainte de această pandemie. Cel puțin o vreme. O parte dintre noi am ajuns să fim mai precauți, ceea ce nu este un aspect rău. Alții au ajuns să fie paranoici și să vadă propriile adevăruri. Alții, panicați, nici nu au ieșit din casă. Majoritatea însă rezervați și precauți. Din ultima categorie fac și eu parte.

Am evitat să discut prea mult pe această temă, am respectat normele impuse și am fost mult mai atentă la igiena personală Ceva ce mi-a intrat în reflex. Nu este o povară. Nici măcar un disconfort noul accesoriu care constă într-o sticluță de spirt cu pulverizator care nu îmi lipsește din geantă. Mai greu cu masca în spațiile publice închise. Asta din cauza astmului. Însă suportabil.

Ce mi-a lipsit în timpul restricțiilor?

Libertatea

Libertatea a fost prima care ne-a fost îngrădit. Cât de necesară a fost…. asta ține de bunul simț al fiecăruia. Eu am respectat. Însă am pierdut ceva ce nu credeam că voi pierde. Iar din start asta mi-a oferit un sentiment de neliniște, anxietate. Sunt o fire libertină. Zodia vărsător. Iar dacă mi-ai luat libertatea, mi-ai luat totul. Chiar dacă am momente în care m-aș izola de bună voie și aș putea să nu ies cu săptămânile din casă, faptul că mi s-a impus pentru mine destul de sufocant. Însă din fericire am lucrat în toată această perioadă, iar asta m-a ajutat destul de mult din punct de vedere moral. Am ieșit zilnic, însă am avut grijă să păstrez distanța socială, am purtat mască și m-am dezinfectat des pe mâini.

Familia și prietenii

E greu să nu îi poți vedea pe cei dragi. Mai ales când știi că suferă de anumite afecțiuni care se încadrează în categoria de risc. șa că a trebuit să ne vedem doar prin intermediul camerei de la telefoanele mobile astfel încât să ne protejăm și noi, să îi protejăm și pe ei. Dorul a fost mare, iar întâlnirea când va fi, cu siguranță va fi încărcată de și mai multă emoție.

Activitățile sportive

Activitățile sportive individuale nu au fost total interzise, însă nu exista nici libertatea de a alerga prin parc. Mi-a fost dor să ies la alergat așa ca înainte. Însă mi-am pregătit deja noii pantaloni de trening și deja am spun start! Iar acum că vine căldura, îmi voi completa și colecția de șepci!

Concertele

Care mă cunosc îmi știu pasiunea pentru concertele CSD. Pasiune care s-a născut acum 3 ani când am participat în calitate de spectator la primul concert live. Da, îi ascultam cu drag la radio sau pe youtube și înainte. Însă după primul concert… Wow! Exact ca un drog. Pur și simplu a devenit un mod de viață, iar concediile le programam și în funcțiile de concertele lor. Am vizitat multe orașe și am întâlnit mulți oameni faini. Iar după un timp, nu era doar despe ei ci și despre oamenii care vin la concertele lor, un prilej de a ne întâlni într-un singur loc, oameni din mai multe colțuri ale țării și de asocializa. Până la un concert obișnuit însă, mă uit la cele la care am participat și mi-am cumpărat bilete la primul mega concert drive in din România.

Călătoriile

Concertele și activitățile sportive se îmbinau perfect cu plimbările pe drumurile patriei sau micile vacanțe. Concertele erau un pretext în plus de a vedea mai des marea, de a merge mai des la munte sau de a vizita anumite orașe care în mod normal nu le-aș fi vizitat. Astfel am descoperit frumusețea unor noi locuri și căldura unor alți oameni.

Îmi vreau viața înapoi și aștept cu nerăbdare să revină totul la normal. Doar sănătoși să fim.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.