Cât este important să ne demachiem seara

0

Este esențial ca înainte de culcare să ne demachiem. Acest ritual duce la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură și supraîncărcare a tenului, care în timp poate avea un aspect neplăcut. Demachierea tenului este importantă nu numai pentru a înlătura stratul de make up. Este recomandat ca acest ritual să fie efectuat indiferent dacă ești sau nu machiată și obligatoriu înainte de culcare, indiferent de oră. Cu alte cuvinte ăncearcă să eviți să te culci cu stratul de fond de ten pe față. Tenul are nevoie să fie ajutat să „respire”, eliberându-l de sebum și particulele de praf așezate pe suprafața acestuia în timpul zilei.

Ce produse demachiante folosești?

Pe piață există o gamă variată de prodse destinate demachierii. Produsul îl alegi în funcție de tipul de ten. Cele mai multe persoane aleg să folosească pentru a îndepărta machiajul, laptele demachiant sau crema demachiantă, pentru un plus de hidratare. Trebuie ținut cont atunci când îți cureți tenul și ce tip de produse de make up ai folosit. Cele rezistente la apă au nevoie de un demachiant pe bază de ulei. Apa micelară este cu adevărat eficientă. Micelele îndepărtează impuritățile și degresează tenul. La fel de eficiente sunt și șervețelele demachiante, indispensabile mai ales atunci când călătorești și dorești să nu cari prea multe produse cu tine.

Cum vă demachiați corect

Un aspect foarte important de care trebuie să țineți cont este ca înainte de a vă demachia, să vă spălați bine mâinile. În acest fel evitați răspândirea bacteriilor. Fentru a facilita acest proces, trebuie și ca părul să fie strâns, astfel încât să nu se reverse pe față atunci când te speli.

Începeți mai întâi cu buzele. Continuați mai apoi cu ochii. Mare atenție! Nu folosiți același disc demachiant. Ați curățat bizele cu un disc, îl aruncați. Pntru fiecare ochi folosiți câte un disc separat. Este important pentru evitarea infecțiilor. Continuați apoi să vă curățați și restul tenului.

Mare atenție și la modul în care vă spălați fața. Nu folosiți apă fierbinte. În primul rând este un disconfort pentru față. Apoi, apa fierbinte în timp îmbătrânește tenul. Spălați-vă cu apă călduță, iar la final spălați-vă cu apă ceva mai rece. Ritualul este benefic deoarece apa rece închide porii și revigorează tenul.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.