Primăvara și căderea părului

0

Una dintre principalele probleme cu care ne confruntăm primăvara este căderea părului. Este un fenomen absolut normal, așa că nu este cazul să intri în panică. Dacă ai un animăluț de companie cu siguranță o să observi că și acesta se confruntă cu aceeași problemă, lăsând în special primăvara și toamna foarte mult păr prin casă. Conform studiilor, este absolut normal să pierzi 80-100 fire de păr pe zi. Însă în anumite perioade numărul firelor de păr pierdute zilnic este mult mai mare, fluctuațiile de temperatură având un rol important în acest proces.

Până la urmă, la fel cum natura reînvie, la fel și părul se regenerează. Această paralelă nu este pur și simplu întâmplătoare. Există studii în acest sens, iar cel mai bun exemplu poate fi propria experiență. Un tratament pentru căderea părului este absolut necesar în această perioadă. Însă mare atenție că de multe ori este nevoie de un tratament complex care să implice inclusiv administrarea de vitamine și minerale și un regim alimentar adecvat, asta pe lângă un șampon împotriva căderii părului. Foate important să discutați despre aceste probleme și cu un medic, mai ales dacă problema căderii părului nu este una temporară și este însoțită și de alte inconveniente.

Un aspect important de care trebuie să țineți cont este faptul că pe măsură ce ziua se lungește, producția de melatonină din organism scade. Schimbările de temperatură afectează în mod direct acest proces, iar sănătatea părului are de suferit, folicolii devenind slăbiți iar părul casant. Cu această problemă nu se confruntă doar femeile. Căderea părului la bărbați este la fel de des întâlnită ca și în cazul femeilor. Doar că în cazul bărbaților este mai puțin vizibilă, mai ales în cazul celor care își poartă părul tuns scurt.

Înainte de a decide ce tratament este adecvat pentru părul tău, analizează cu atenție eticheta fiecări produs. Review-urile de pe paginile produselor sunt foarte importante însă nu reprezintă un reper. Asta pentru că ce este eficient pentru o persoană, nu înseamnă că este la fel de eficient și în cazul tău. Iar decât să se strecoare dezamăgirea, sau și mai rău să îți înrăutățești situația, mai bine înveți să-ți cunoști organismul și să îi înțelegi nevoile.

Mare atenție. Nu întotdeauna căderea părului are drept cauză clima. Chiar dacă perioada coincide, în spatele acestui proces pot exista și alte cauze cum ar fi stresul, alegerea unor produse de îngrijire nepotrivite, excesul de DHT sau chiar și predispoziția genetică. Atunci când ești în căutarea unui șampon eficient împotriva căderii părului este foarte important ca acesta să conțină substanțe care îmbunătățesc circulația sângelui. Cele mai eficiente produse împotriva căderii părului sunt cele care conțin cofeină sau keratină. În același timp, șamponul trebuie să fie îmbogățit cu substanțe nutritive care să îi asigure firului de păr necesarul de nutrienți pentru un aspect frumos și sănătos. Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este curățarea eficientă a părului de excesul de sebum, o sursă considerabilă de DHT, substanță care contribuie în mod direct la căderea părului.

Pentru a opri subțierea părului şi pentru a îi reda densitatea și vitalitatea, poți alege din gama variată de produse împotriva căderii părului de la Notino! Aici găsești atât șampoane împotriva căderii părului pentru bărbați cât și pentru femei de la branduri de renume.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.