Ce trebuie să știi despre trusoul bebelușului

0

Venirea unui copil pe lume este o binecuvântare pentru întreaga familie. Iar creștinarea unui prunc o bucurie pentru nași. Dacă nu ai trecut până acum printr-o astfel de experiență, atunci cu siguranță vei dori să știi ce trebuie să conțină trusoul bebelușului.

Nașa în cele mai multe cazuri scoate mămica și pruncul din maternitate. Este un moment unic, emoționant deoarece pruncul încă necreștinat intră pentru prima dată în sânul familiei. Hăinuțele purtate de bebeluș la ieșirea din maternitate pot fi cumpărate tot de nași sau după caz, de mămică. În această privință alegerea va fi făcută de comun acord. Ca nășică este foarte important să știi că toate lucrușoarele cumpărate trebuiesc spălate și călcate înainte de a intra în contact cu pielea bebelușului astfel încât bacteriile și microbii să fie complet distruși. Asta cu atât mai mult cu cât se optează pentru hăinuțe colorate. Nu este o regulă generală însă prezența nașei la ieșirea din maternitate, dar dacă este posibilă pezența acesteia, cu siguranță se formează o legătură și mai puternică între micuț și mămica spirituală.

Ce conține trusoul pentru botez

Ziua creștinării este una emoționantă atât pentru părinți cât și pentru nași. Bebelușul va purta două seturi de hăinuțe pe parcursul ceremoniei. Mamica va îmbrăca pruncul cu ce își dorește, iar respectivele hăinuțe vor fi purtate de bebeluș până la cufundarea în cristelniță. După acest ritual, bebelușul va fi miruit și îmbrăcat cu hăinuțe noi cumpărate de nășica.

Trusoul bebelușului este responsabilitatea completă a nașilor. Acesta conține un set complet de hăinuțe festive pentru botez, păturică, botoșei, căciuliță, plus o serie de obiecte necesare în timpul ceremoniei de creștinare cum ar fi sticluța pentru mir, crasma (pânza de mir), fașa, un prosop mare pentru bebeluș, un prosop pentru preot, săpun, batistă și lumânare.

Trusouri bebeluși brodate din bumbac moale!

În ceea ce privește cumpărarea trusoul bebelușului trebuie să știi că este foarte important ca mai înainte să te consulți cu mămica pentru a lua unul potrivit acestuia. Pielea bebelușului este foarte sensibilă, iar anumite materiale nu sunt prea prietenoase cu pielea acestuia. Mămica va ști dacă sunt anumite materiale care pot provoca iritații. În plus și culoarea sau modelul sunt importante, mai ales dacă petrecerea de după botez este una tematică. CasaCuBroderii oferă o gamă variată de trusouri botez brodate, pentru bebeluși cu personalitate.

De ce să optezi pentru un trusou brodat pentru bebeluși

Trusoul bebelușului, pe lângă faptul că este un element important din timpul ceremoniei religioase reprezintă și unul dintre puținele lucruri care pot fi păstrate ca amintire. Dacă majoritatea hăinuțelor sunt folosite ulterior de frații mai mici sau sunt donate, trusoul are o încărcătură emoțională și spirituală aparte, iar acesta nu poate fi oferit ci păstrat în cufărul cu amintiri.

Dacă tot este păstrat, atunci o broderie cu numele bebelușului și data botezului îi va da un plus de valoare emoțională. Alte elemente de decor brodate țin strict de tematica petrecerii, dar numele și data botezului sunt cele mai importante elemente de pe trusou.

Alte aspecte importante în alegerea trusoului!

Un alt aspect esențial de care trebuie să ții cont este temperatura de afară dar și din biserică. Dacă este iarnă, atunci alege un trusou adecvat cu elemente vestimentare călduroase astfel încât cel mic să nu fie afectat de frigul de afară. Pentru perioada de vară alege elemente de bumbac lejere astfel încât bebelușul să se simtă confortabil. Bineînțeles că hăinuțele trebuie să aibă o mărime potrivită, altfel chiar dacă va arăta haios, copilul va simți un disconfort și va plânge.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.