Secretele unei izolatii fonice de succes, impartasite de specialistii Emexon System

0

Misiunea de a realiza o izolare fonica impecabila, care sa iti ofere si rezultate pe masura, esueaza de cele mai multe ori. Unii dau vina pe mana de lucru slaba, altii pe calitatea indoielnica a materialelor, insa cum se explica esecul lucrarilor care imbina armonios experienta unui meserias cu materiale inalt calitative?

Izolarea fonica a unei incaperi trebuie realizata abia dupa ce ai inteles pe deplin care sunt principiile care trebuie sa stea la baza acestui proces. O serie de masuri sunt necesare pentru a avea garantia ca vibratiile propagate de cealalta parte a structurii nu patrund in interior. In functie de intensitatea acestora, o izolare fonica adecvata a structurii de constructie (perete/plafon/pardoseala) va reduce considerabil sau chiar va opri complet vibratiile respective.

Daca motivul pentru care citesti asta este curiozitatea de a descoperi secretele unei izolatii eficiente, atunci voi intra direct in subiectul de interes pentru tine. Iata care sunt, potrivit specialistilor Emexon, aspectele care vor dicta reusita izolarii fonice a spatiului dorit.

Care sunt elementele ce stau la baza unei izolari fonice de succes?

Mai exact, exista 4 elemente indispensabile in realizarea acestei lucrari. Este vorba despre cuplarea elastica, absorbtia fonica, izolarea fonica si cresterea masei. Fiecare in parte are un rol bine definit si impreuna conlucreaza pentru un rezultat final satisfacator.

  • Cuplarea elastica – vibratia reprezentand sunetele ce se propaga cu usurinta atunci cand calea de urmat este directa. Un impediment bine ales va opri insa propagarea vibratiilor sonore. Cuplarea elastica, respectiv decuplarea structurii (dupa caz – in pereti, pardoseli si plafoane), reprezinta o necesitate. Recomandarea specialistilor Emexon in acest sens este de a folosi bride si amortizoare acustice Senor.
  • Absorbtia fonica – atunci cand un perete este gol, se creeaza rezonanta, din cauza aerului din cavitatea peretelui. Este practic o alta cale ce favorizeaza propagarea sunetului prin perete, deci o situatie ce necesita solutie. Recomandarea specialistilor Emexon se refera la cresterea izolarii fonice prin materiale cu bune calitati absorbante fonic pentru a umple camera de aer dintre pereti: materiale fibroase sau cu structura celulara deschisa. Atentie: a nu se folosi materiale cu structura celulara inchisa. Care sunt cele potrivite poti afla direct de la experti.
  • Izolarea fonica (sau amortizarea vibratiei) – este necesara atenuarea suprafetei care vibreaza, peretii din gips-carton fiind un exemplu excelent in acest sens. Solutia propusa de specialisti este membrana autoadeziva Tecsound, prin lipire de placi pentru a amortiza cantitatea de vibratii. Mai mult decat atat aduce masei o grosime insesizabila, ceea ce o face cu atat mai potrivita.
  • Cresterea masei -scopul este dea a face peretii cat de grei se poate. In acest sens alegerile se indreapta catre placile speciale din gips SoundBar, placaj, OSB sau gips-carton. Peretele nu mai este miscat, deci sansele ca sunetul si vibratiile sa se propage sunt reduse.

Prin combinarea celor 4 elemente mentionate, fiecare cu un rol binedeterminat, rezultatele vor fi altele. Pe scurt, transmiterea directa a zgomotelor cunoscute ca fiind cu transmitere aeriana vor fi reduse substantial. Pe emexon.ro se regasesc solutii optime pentru rezultate pe masura.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.