Săracă țară bogată! Cele mai frumoase 13 orașe din România

0

Nu e cazul să ne comparăm cu alții. Să ne comparăm cu noi înșine. Să ne gândim serios la ce este în curtea noastră, apoi să ne uităm la cea a vecinului și să ne întrebăm de ce el poate și noi nu. Ne place? Nu! Atunci e timpul să facem ceva. Dacă vrem o schimbare, trebuie să pornim de la noi. Nu să așteptăm să vină voluntarii să ne scoată apa din curți, să vină jandarmii să ne scoată din nămeți, să vină Sfântul Duh să ne umple masa de bunătăți.

Primul pas spre evoluție este educația. Educația face întotdeauna diferența. Apoi munca. Una fără alta nu se poate. Nu poți săpa un șanț adânc fără să faci un studiu, altfel se surpă și te îngroapă. Mori sub propria prostie. La fel și atunci când stai acasă în loc să mergi la vot. Nu poți lăsa pe alții să îți decidă soarta apoi să te plângi ce viață nenorocită duci într-o țară de căcat.

Avem o țară frumoasă și bogată. Dar prost condusă. Asta pentru că de 30 de ani corupții au făcut legea, indiferent de culoarea politică. Legile au fost făcute doar pentru propriile lor interese. Infractorii au ajuns să aibă drepturi, însă oamenii de rând, cei cinstiți nu. Bătrânii mor în azile, copiii în spitale și tinerii pe tărâmuri strâine. Până când?

Industria a fost distrusă, fabricile transformate în Mall-uri. Pădurile au fost tăiate și animalele ucise. Gunoaie peste tot. Mă mir câteodată cum ne mai rabdă natura la cât rău îi facem.

Cu toate acestea România continuă să fie o țară frumoasă. Oameni pe alocuri sceptici, pe alocuri primitori, dar o țară care merită vizitată. Avem mult potențial turistic, peisaje mirifice, muzee unicat și oferte de cazare de nerefuzat. Avem un farmec aparte ce merită să îl promovăm la maxim. Și aici nu fac referire doar la zonele turistice din România frecventate  în special de străini, ci și de orașe.

Te las să le descoperi singur, eu doar îți voi trezi interesul în doar câteva cuvinte.

Cele mai frumoase orașe din România în doar câteva cuvinte.

București

Micul Paris, capitala României, cel mai mare și populat oraș din țară. Nu ai cum să nu îl îndrăgești. Cea mai controversată clădire din București, Casa Poporului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din Europa, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Panorama spune tot! Merită vizitat. În ciuda cârcotelilor, clădirea impunătoare este din punctul meu de vedere una dintre cele mai frumoase din lume. Bucureștiul merită vizitat la pas pentru a îi descoperi cu adevărat farmecul ș frumusețea.

Iași

Palatul Culturii – Iași – Arhivă personală 

Orașul de pe cele 7 coline, Iașul a fost capitala Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 și 1862. În perioada Primului Război Mondial, atunci când Bucureștiul se afla sub ocupație germană a fost capitala Regatului României (1916 și 1918). Edificiul reprezentativ al Iașiului este Palatul Culturii, construit în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei curți domnești medievale moldovenești, pe locul fostului palat domnesc. Noaptea la exterior este și mai spectaculos.

Timișoara

Cine a spus că Banatul îi fruncea, bine a spus. Influența occidentală se cunoaște. De la mentalitatea oamenilor până la administrația publcă. Dacă ești în căutare de cazare Timisoara, atunci e timpul să-ți iei o minivacanță, deoarece orașul de pe Bega are multe de oferit. Clădirile emblematice ale orașului sunt Catedrala Mitropolitană și Opera Națională sau Castelul Huniade.

Brașov

Brașov este un oraș medieval care și-a păstrat încă farmecul de odinioară. Dacă ai ajuns în Brașov nu ai cum să ratezi Piața Sfatului – o zonă pietonală unde te poți plimba, relaxa sau face cumpărături, Biserica Neagră – un simbol al orașului Brașov fiind desmnată cea mai mare construcție sacrală din România, Strada Sforii – cea mai îngustă stradă din Europa, În același timp nu trebuie să ratezi nici o plimbare cu telecabina pe Tâmpa pentru un plus de relaxare, un surplus de oxigen și o panoramă mirifică asupra orașului.

Ploiești

Biserica Sfântul Andrei – Ploiești – Arhivă Personală 

Poate că nu e cel mai frumos oraș. Poate că nu e nici cel mai curat. Dar e orașul meu, iar pentru mine e cel mai fain. Și da. Avem ceva unicat. Singurul muzeu al Ceasului și singurul muzeu al Petrolului. Merită văzut… iar toamna, bătrânul Bulevard al Castanilor e ceva de vis. Ah… Și este unul dintre cele mai bogate orașe, dar prost administrate. Dacă tot sunteți aici, vizitați și Biserica Sfântul Andrei. Cu siguranță impresia va fi una plăcută.

Sighișoara

Singura cetate locuită din Europa, un loc în care timpul parcă a stat în loc, Sighișoara împletește perfect trecutul cu prezentul dând viață unui oraș parcă desprins din poveste. Orașul vă întâmpină cu frumusețea Cetății medievale Sighișoara unde puteți admira Scara acoperită din lemn, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor,Turnul Cositorarilor,Turnul Franghierilor, Turnul Macelarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cojocarilor, Casa Vlad Dracul (unde a copilărit Vlad Țepeș până la 4 ani). În același timp vă puteți bucura de minunatele peisaje și festivaluri.

Alba Iulia

De Alba Iulia ne leagă istoria, fiind lucul Marii Uniri așa că moral suntem datori să o includem pe lista de orașe care merită a fi vizitate. În plus își merită din plin locul în această listă deoarece este un oraș absolut superb. Ce puteți vizita în Alba Iulia? Principalele obiective: Cetatea Alba Carolina, Muzeul Național al Unirii, Catedrala Reîntregirii Neamului (cunoscută și Catedrala Încoronării), Catedrala Romano-Catolică, Biblioteca Batthyaneum.

Cluj-Napoca

Un oraș înfloritor, curat și foarte iubit în special de tineri datorită festivalurilor de muzică electronică. Cel mai cunoscut este Untold, Festival care nu adună doar oameni din întreaga țară ci atrage turiști din toată Europa. Dacă tot ai ajuns în Cluj atunci bifează în lista ta: Piața Muzeului cu Biserica Franciscană, Strada în oglindă, Casa lui Matei Corvin, Catedrala Sf. Mihail, Piața Avram Iancu, Podul Elisabeta, Parcul central din Cluj.

Sibiu

Sibiul se numără printre cele mai frumoase orașe din România. Fostă capitală culturală a Europei, Sibiul  găzduiește  anual diferite festivaluri, concerte și activități culturale atrăgătoare. Anul acesta Sibiul a dat startul primului târg de Crăciun 2019. Ca obiective turistice în Sibiu puteți vizita: Piața Sfatului, Muzeul Brukenthal, Podul Minciunilor, Biserica Evanghelică, Sistemul de fortificații, Turnul Scărilor, Turnul Sfatului, Grădina Zoologică.

Constanța

Faleza și Cazinoul din Constanța- Arhivă Personală 

Orașul port este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. Nu de mult îmi doream chiar să mă mut la Constanța deoarece iubesc foarte mult marea.  Dar Constanța nu înseamnă doar litoral. Este epicentrul distracțiilor pe timp de vară. Ce puteți vizita în Constanța: Faleza, unde puteți admira peisajul mirific și Cazinoul dărăpănat (se pare că au fost deja demarate procedurile de reabilitare), Delfinariul și microrezervația, Acvariul, Mozaicul Roman, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Marea Moschee din Constanța. Iar dacă tot ești aici musai nu trebuie să ratezi o plimbare cu City Tour Bus sau o zi de distracție la Aqua Magic Mamaia.

Piatra Neamț

Orașul de pe Valea Bistriței te întâmpină cu un peisaj care îți taie respirația. Fiind un oraș încărcat de istorie, Piatra Neamț îți oferă nenumărate obiective turistice care merită a fi vizitate. Turnul lui Ștefan cel Mare, Curtea Domnească, Biserica Domnească, Muzeul de Artă eneolitică Cucuteni, Muzeul de etnografie sunt doar o parte dintre obiectivele turistice ce merită a fi vizitate. În același timp, nu trebuie să ratezi o plimbare cu telegondola pe deasupra orașului și cireașa de pe tort Cetatea Neamțului.

Suceava

Situat în inima Bucovinei, Suceava este un oraș plin de farmec și încărcat de istorie. Principalele obiective din orașul Suceava sunt: Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domnească, Cetatea Scheia, Monumentul lui Ștefan cel Mare, Muzeul Satului Bucovinean, Parcul Șipote Cetate. În plus de aici poți pleca cu ușurință să vizitezi toate Mănăstirile renumite din Bucovina.

Hunedoara

Nu am putut să nu includ Hunedoara în lista celor mai frumoase orașe din Râmânia. Ar fi nedrept față de Castelul Corvinilor (Huniazilor), fiind cea mai mare construcție  medievală din România, un simbol al arhitecturii gotice, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din  lume, fiind situat chiar în top 10 destinații de basm din Europa.

Lista continuă, dar de data aceasta mă opresc aici.

 

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.