Cum te pregătești pentru Halloween! Secretul stă în make up!

11

notino halloween

Halloween este o veche sărbătoare de origine celtică pentru onorarea morților care a fost rapid răspândită în întreaga lume, mai ales în Statele Unite și Canada. Pentru că nu-i așa. În ciuda semnificației religioase, Halloweenul este amuzant. Sărbătoarea are loc în fiecare an pe data de 31 noiembrie și este o sărbătoare păgână în ziua de azi doar cu iz comercial. Practic, în această zi copiii se costumează în diverse personaje întunecate și ies la colindat la fel cum o fac copiii creștini de Crăciun și Revelion.

Sărbătoarea are ca origine sfârșitul anului calendaristic celt denumit de aceștia „Samhain”.  Mitologia celtică marca aceast eveniment prin ritualuri cu foc sacru. În seara de 31 octombrie pragul care delimitează hotarele dintre lumea văzută și cea a spiritelor este atât de firavă încât spiritele pot pătrunde printre oameni. Pentru a alunga spiritele rele și a îi îmbuna pe zei, celții lăsau în fața ușii locuințelor obiecte și mâncare. În ziua de azi Halloweenul este un prilej de distracție atât pentru copii cât și pentru adulți.

Cum te pregătești pentru Halloween?

notino halloween

Adoptă un machiaj de halloween cu produse de calitate și rezistente.

Pentru un Halloween makeup folosește doar produse de calitate cum sunt cele de la Notino. Indiferent dacă vrei să te transformi într-un personaj anume sau vrei pur și simplu să adopți un make up horror, atunci folosește o paletă de culori cu nuanțe de roșu și negru, intens pigmentate și rezistente pentru ca machiajul tău să nu se deterioreze pe parcurs. Fii atentă la detalii și pune accent atât pe pleoape și buze cât și pe unghii. Nu uita nici de păr. Dacă nu reușești să îți faci o coafură specială, atunci optează pentru o perucă.

Ce produse Halloween make up poți folosi?

Indiferent de make-up nu trebuie să îți lipsească conturul de precizie rezistent la apă cu care să trasezi cee mai îndrăznețe linii. Cu ajutorul acestia nu îți vei contura doar ochii pentru mai multă expresivitate ci vei putea trasa și alte linii astfel încât personajul tău să înceapă să prindă viață. În același timp, nu uita de paleta de farduri în culori darkness iar rujul de un roșu intens. Mai ales dacă vei fi o vampiriță.

notino halloween nyx

Asta nu e tot. Profită de oferta curentă de la Notino și vei avea parte de reduceri semnificative la produse de top.

Costumul – pune-ți amprenta cu stil asupra lui!

Costumul ideal este să ți-l faci chiar tu sau să apelezi la un croitor pentru a avea un model unic și care să te scoată din anonimat. Dacă însă optezi pentru varianta unui costum cumpărat din comerț, atunci musai trebuie să intervii asupra acestuia punându-ți propria amprentă. Musai tema să fie aceeași cu machiaul. Poți fi un drăcușor vesel, un vampir sau o stafie. Iar dacă deja astea sunt teme mult prea banale, poți inventa tu un personaj.

Accesoriile

Accesoriile musai le alegi în funcție de costumație. Partea amuzantă este că dacă ai puțină imaginație, accesoriile le poți crea chiar tu transformând orice costum banal în unul absolut wow. Ideal este să nu-ți lipsească nici felinarul în formă de dovleac. În copilărie obișnuiam să sculptez dovleci în care așezam o lumânare și să umblu pe ulițele din sat împreună cu ceilalți copii. Deoarece ulița nu era luminată de la rețeaua publică, felinarele noastre se vedeau foarte frumos noaptea. În plus vedeam și pe unde să mergem. 😀 Conform mitologiei, lumina felinarelor avea rolul de a alunga spiritele rele, așa că învingeam astfel și teama de întuneric.

Dulciurile

Sărbătoare fără dulce? Nu se poate așa ceva. Păstrează tema și prepară chiar tu sau dacă gătituș nu este punctul tău forte, cumpără prăjituri decorate creepy. Neapărat trebuie să încerci plăcinta de dovleac. Este absolut delicioasă și se potrivește perfect cu tema sărbătorii.

Pe lângă toate acestea, poartă cu tine voia bună. Fără chef de distracție, restul detaliilor nu au nici un sens.

 

 

 

11 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.