Activități de week-end în familie

0

Timpul fără îndoială este cel mai prețios dar pe care îl poți oferi celor dragi. Asta dacă îl ai. Pentru că fără să realizăm am devenit sclavii nevoilor. Și nu vorbesc aici doar de nevoile noastre ci și de nevoile celor dragi și nevoile societății. Pentru că nu-i așa? Dacă toți stăm acasă cine mai muncește? Societatea ar intra în colaps. Clar trebuie să și muncim, iar pentru asta e nevoie pe lângă forță și gândire și de timp. Dar din păcate acesta a devenit din ce în ce mai scurt, iar fiecare clipă este extrem de prețioasă.

Gătiți împreună

Nu trebuie să fie nici unul dintre voi masterchef pentru a prepara un prânz delicios. Nimic nu e mai gustos ca un prânz în familie la care toți membrii și-au adus contribuția. Vă puteți distra din plin făcând figurine din aluat, tocând legume în numite forme sau realizând un plating  demn de premiul I la un cooking show. Un ceas electronic v-ar fi de ajutor pentru cronometrarea timpului de gătit. Nu uitați. Gătiți împreună, mâncați împreună, faceți curat tot împreună.

Plimbare cu bicicleta

Dacă tot ați mâncat bine, puțină mișcare nu ar strica. Vă luați bicicletele din dotare și spor la pedalat. Musai purtați cască și verificați dacă aveți lumini bicicletă funcționale, claxon, vestă reflectorizantă și multă energie. O plimbare cu bicicleta în familie este o activitate ce ar trebui repetată lunar datorită multipleor beneficii pe care le aduce pentru minte și corp.

Mergeți într-un parc de distracție

Acolo vă puteți bucura de diverse activități pentru întreaga familia. O zi într-un parc de distracție vă încarcă cu energie pozitivă pentru toată săptămâna. Vă puteți bucura de multiple jouri antrenante, puteți alerga sau pur și simplu vă puteți plimba. Aproape orice parc de distracție vă oferă posibilitatea de a vă aventura cu tiroliana. Așa că ai toate motivele să ieși din casă.

Mergeți la piscină

Cui nu-i place apa? Dacă marea este prea departe, iar soarele prea ademenitor, atunci nu ar fi rău să vă răcoriți la piscină. Atenție. Nu stați în soarele dogoritor și folosiți cremă de protecție. În rest este liber la distracție. Vă puteți întrece care înoată mai repede, vă puteți juca volei, puteți face plajă sau citi. Dacă aveți una acasă, atunci sunteți liberi să vă faceți de cap.

Home made

Dacă afară vremea nu este tocmai prietenoasă și v-ați săturat să  faceți turul magazinelor, atunci este timpul să dați frâi imaginației și să realizați diferite obiecte decorative și opere de artă. Ca materie primă folosiți ce aveți prin casă la îndemână. Dacă sunteți în pană de idei, atunci nu ar fi rău să căutați ceva filmulețe înainte din care să vă inspirați.

Jocurile de societate – alungă plictiseala și unește familia.

Jocurile de societate sunt un must have în orice familie cu copii. Pe lângă faptul că sunt distractive, acestea sunt și educative. Mai mult ca sigur ai auzit și tu de celebrele jocuri: „Remy”, „Monopoly”, „Nu te supara, frate”, „Domino”, sau „Scrabble”. Și tot la fel de sigur ai jucat măcar unul din ele până acum. Sunt jocuri de memorie și logică ideale pentru ca cel mic să înceapă să se pregătească pentru viață stimulând concentrarea și puterea de concentrare.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.