Anvelope all season de sezon?

1

Anvelopele all season au devenit in ultima perioada populare, datorita faptul ca pot fi folosite pe toate perioada anului fara sa fie nevoie de schimbari. Acest aspect a devenit important in special dupa ce a fost data legea ce obliga soferii sa aiba montate anvelope de iarna speciale in timpul sezonului rece. Prin urmare, soferii au inceput sa acorde o importanta mai ridicata pneurilor cu care ruleaza si calitatea acestora.

Inainte de a sari la concluzii insa si a decide ca un singur set de anvelope este indeajuns pentru toata perioada anului, trebuie sa cititi studiile si sa va convingeti daca aveti aceeasi performanta in cazul unui set de anvelope de vara sau anvelope de iarna precum un set de cauciucuri all season. Realitatea obiectiva dovedita de catre specialisti este alta, ca un set de anvelope all season nu ofera performante precum un set de sezon. Motivele sunt urmatoarele:

De ce nu sunt performante anvelopele all season

  • siliciu in compozitie

Siliciul in compozitie este necesar pe timpul iernii, astfel incat anvelopele sa nu inghete. Asta insa le face sa fie foarte moi pe timpul verii, cand temperatura este foarte ridicata. Acest aspect duce la o uzura intensa intr-o perioada scurta de timp si la o stabilitate redusa in timpul condusului si pe viraje. Trebuie sa tineti cont de aceste aspecte in special daca aveti o masina cu o capacitate cilindrica ridicata si un stil de condus sportiv.

  • forma benzii de rulare

Forma benzii de rulare este mixta, incercand sa combine performanta pe asfalt uscat cu performanta pe asfalt umed. Prin urmare, in special in timpul iernii, performanta oferita de un set de anvelope all season nu va egala performanta oferita de un profil conceput special pentru sezonul de iarna. Trebuie sa tineti cont de acest aspect, daca conduceti in zone cu zapada abundenta. De asemenea, pe timpul verii, aderenta oferita nu va fi una de top in comparatie cu un profil special conceput pentru vara.

Prin urmare, concluzia este ca un set de anvelope all season este o alegere potrivita doar daca nu parcurgeti un nr ridicat de km anual, aveti un stil de condus preventiv si nu stati intr-o zona montana, unde sunt precipitatii sub forma de zapada abundente.

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.