Nimic nu este mai prețios ca sănătatea

0

Cel mai prețios dar de la viață este sănătatea. Dacă ești sănătos poți face tot ce ți-ai propus și te poți bucura din plin de frumusețile vieții. Înțelegi asta abia atunci când întâmpini diverse probleme de sănătate care îți răpesc considerabil din bucuria de a trăi.

Însă indiferent de obstacole, menirea nostră este să luptăm. O facem pentru noi și pentru cei care îi iubim și care ne iubesc. Nu trebuie să ne lăsăm răpuși de nimeni și nimic, pentru că viața merită trăită cu bune și cu rele.

Apoi cum putem prețui cu adevărat clipele pline de fericire dacă nu vedem și cealaltă față a monedei? Pentru a înțelege ce înseamnă cu adevărat fericirea trebuie să gustăm și din pocalul cu miere și din cel cu pelin. Mierea e dulce, alunecă pe gât și se termină repede. Pelinul e amar și mai greu de înghițit. Fiecare  gram este un chin lung și greu de suportat. Fiecare înghițitură îți amintește de nectarul vieții, iar atunci când soarta ți-l scoate din nou în cale, fiecare înghițitură va căpăta cu adevărat sens. Pentru că doar așa îi vei înțelege adevărata valoare.

Totuși un aspect nu trebuie omis. Pelinul deși este amar, te vindecă. Atât la propriu cât și la figurat. Pentru că te face mai puternic. În toate sensurile. Iar dacă înveți să trăiești cu ceea ce viața îți oferă. Ba mai mult, faci tot posibilul să lupți și să îți depășești condiția, atunci ai învins. Atunci ai înțeles ce este cu adevărat viața. Varsă doar din pocalul cu miere în cel cu pelin, iar totul va fi mai ușor.

Corpul îți spune când ceva nu e în regulă.

Învață să citești fiecare indiciu și mergi la medic dacă simți că ceva nu este în regulă. Ideal este ca pentru controalele uzuale să mergi regulat. Dar atunci când apare ceva neobișnuit nu lăsa pe mâine. Amânarea te poate costa viața. Amânarea înseamnă favorizarea bolii, evoluția ei, implicit mai târziu multă suferință, cheltuieli mai mari și timp irosit. Depistând din timp o problemă de sănătate îți va fi mai ușor să te tratezi. Astfel, dacă din senin ai dureri permanente într-o anumită zonă din corp, ai avut parte de un accident și simți că ceva nu este în regulă, suferi de o malformație genetică ce favorizează formarea de tumori pe organe, atunci obligatoriu trebuie să faci un RMN.

Medicina a evoluat, dar medicii nu pot face minuni!

Din punctul meu de vedere, majoritatea medicilor sunt super-eroi. Au înfruntat de multe ori moartea redând viață celor încercați de soartă. Au efectuat operații grele, iar mai apoi au luptat împreună cu pacienții secundă cu secundă la fiecare ședință de recuperare.

Însă nici ei nu pot face minuni. Nu au puteri supranaturale vindecătoare. Este doar știință și mult sacrificiu din partea omenirii. Sacrificiu care astăzi pentru tine face diferența dintre viață și moarte. Dar pentru a învinge și tu trebuie să ai voință. Nu te lăsa pradă deznădejdii și luptă, pentru că viața chiar merită trăită.

 

 

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.