Dă-i viață casei bătrânești. Mizează pe stilul vintage!

1

Suntem mulți cei care avem o căsuța pe undeva printr-un sătuc uitat de lume care așteaptă să prindă din nou viață. Și cum partea  legată de consolidare o lăsăm pe mâna specialiștilor constructori, așa putem să lăsăm și partea legată de reamenajare. Bineînțeles asta după ce vei avea o discuție cu un designer de interior despre care este istoricul acelei case și care este viziunea ta legată de reamenajarea spațiului.

Sau dacă ai puțină imaginație și te documentezi temeinic, poți chiar tu să îți reamenajezi locuința cu ce ai la îndemână. Nimeni nu s-a născut învătat. Și să vă mai spun un secret. Chiar și marii designeri se inspiră de la unii la alții. O parte idei proprii, o parte ideile altora cu elemente noi adăugate în funcție de materialele disponibie. Iar dacă ai nevoie de sugestii, Pe https://tettu.ro găsești multe idei despre cum poți reamenaja o locuință astfel încât  totul să se împletească într-o armonie perfectă. Vei avea satisfacția că  ai făcut ceva nu doar pentru sufletul tău ci și în amintirea  strămoșilor tăi. Iar dacă la toate astea mai adăugăm și un buget redus, atunci clar proiectul tău este unul reușit.

Păstrează-i arhitectura

Pe vremuri nu se construia haotic. Iar cei care știau ce își doresc puneau un accent deosebit pe structura de rezistență a locuinței precum și pe compartimentarea acesteia. Sunt multe case bătrânești vechi care au rezistat eroic în timp cutremurelor, alunecărilor de teren sau diverselor intemperii fără a avea parte de degradări majore care să îi știrbească din frumusețe sau din rezistență. Din acest motiv este ideal să nu intervii prea mult asupra arhitecturii și să îi păstrezi intactă imaginea de altădată. Construind un etaj, alăturând alte camere sau modificând drastic compartimentarea acestora nu vei face decât să distrugi amintirea celor care cândva i-au dat viață.

Nu arunca mobilierul vechi!  

O să râdeți, dar mobila veche de pe vremea bunicii sau a străbunicii este mult mai rezistentă decât o mare parte din mobila întâlnită astăzi chiar și în magazinele de lux. Tot ce are nevoie pentru a căpăta strălucirea de altădată este o mână de vopsea, poate câteva decorațiuni și pe alocuri mici reparații. Din start vei economisi câteva mii de lei.

Păstrează-i vie amintirea!

În ceea ce privește decorațiunile, chiar și bunicii noștri se inspirau din tendințele vremurilor. Mai ales cei care făceau parte din pătura intelectuală. Mulți erau tradiționaloști și mergeau pe stilul rustic românesc cu carpete țesute manual pe perete, cuverturi cu motive tradiționale și preșuri din iută și cordele.

Alții adoptau amenajarea în stilul shabby chic. Foloseau ca surse de inspirație cărți, reviste sau descrierile celor care călătoreau peste graniță, iar când reveneau acasă adoptau un stil boem, feminin, călduros și intim mizând pe nuanțe pastelate de roz prăfuit combinat cu  un verde ou de rață și pe alocuri un mov aprins. Bineînțeles că florile erau omniprezente ceea ce transforma încăperea în una primitoare, intimă și liniștitoare. A fost o perioadă în care acest stil era chiar la modă, mai ales în casele boierești sau în casele celor care locuiau la oraș. Și ce e drept, chiar și în ziua de azi rămâne să se poziționeze în topul preferințelor celor care știu să îmbine simțul practic cu bunul gust.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.