Ai nevoie de un avocat pentru insolventa?

0

Te simti coplesit de toate datoriile financiare? Te gandesti sa intrii in insolventa, dar nu stii de unde sa incepi? Este posibil sa ai nevoie de un avocat specializat in insolventa. Acest lucru se aplica atunci cand o societate nu mai poate sa isi plateasca datoriile sau obligatiile financiare pe care le are. De asemenea, este ilegal pentru o companie sau o firma sa isi mai continue activitatea cand se afla in insolventa. De asemenea, conform legislatiei din Romania, daca esti creditor si vei considera ca managerul sau administratorul unei companii este vinovat pentru acest lucru, iti poti indrepta actiunea impotriva acestuia.

In aceasta procedura exista si prezumtia de insolventa care apare dupa 60 de zile de la data scadenta. Aceasta apare numai daca debitorul nu si-a platit datoriile fata de creditori. Un asemenea avocat trebuie sa cunoasca foarte bine procedura si legislatia in vigoare pentru a rezolva totul cat mai bine. Desigur, exista multe optiuni de a-ti rezolva problemele financiare si un avocat specializat poate sa te ajute.

Insolventa se aplica nu numai firmelor, ci si persoanelor fizice in anumite conditii. Legea nr.85/2014 ne spune ca procedurile insolventei se vor aplica profesionistilor exceptandu-i pe cei care exercita profesii liberale, adica arhitectii, asistentii sociali, asistentii medicali generalisti, auditorii energetici pentru cladiri, avocatii, conservatorii, consultantii fiscali, contabilii autorizati si asa mai departe. Exista anumite site-uri de specialitate unde te poti ghida sa vezi daca profesia ta intra in aceast categorie.

Un avocat cu experienta va stii oricum daca legea isolventei se aplica in cazul tau si te va sfatui ce este cel mai bine si ce trebuie sa faci. Trebuie sa stii ca aceasta procedura trebuie efectuata la timp, insolventa fiind, de fapt, o masura de protectie care te va ajuta sa gasesti solutii financiare si prin care poti evita falimentul. Impreuna cu avocatul tau specializat in insolventa, vei intocmi documentatia necesara pentru a demara aceasta procedura.

Un avocat bun te va ajuta sa gasesti si cele mai bune variante pentru a preveni insolventa in viitor, mai ales daca acesta este specializat si in alte domenii precum drept administrativ si asa mai departe. Nu lasa lucrurile sa ia o intorsatura negativa si actioneaza la timp pentru linistea si siguranta ta si a afacerii tale!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.