Pleci în vacanță de Revelion? Ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj

0

S-au dus vremurile în care Revelionul era serbat acasă în familie, în fața televizorului și în jurul unei mese încărcate cu toate bunătățile pentru care gospodinele roboteau cât e ziua de lungă. Eram prea mică pentru a îmi aminti cum era înainte de Revoluție, dar în o mare parte din anii care au urmat cam așa ne-am petrecut Revelionul. Cu scenete, melodii, televizor și mâncare. Iar câteodată și cu alți membrii din familie sau prieteni. Dar întotdeauna acasă.

Copil fiind, chiar dacă petreceam acasă, aveam de fiecare dată grijă ca ajutor de bucătar să ornez salatele, să pregătesc platourile și să așez masa. Iar după ce terminam cu toate aceste detalii pe care le consideram esențiale pentru noaptea dintre ani, urma o baie rapidă și să îmbrac neapărat o ținută nouă. Chiar dacă nu petreceam la restaurant, mă îmbrăcam de parcă aș fi la unul și petreceam minute în și în fața oglinzii.

Acum lucrurile sunt ceva mai simple. Majoritatea aleg să își petreacă revelionul în restaurante sau undeva la munte. Alții preferă să iasă la concertele organizate în aer liber, iar mai apoi se întorc acasă cu chef de mâncare și băutură.

Cei care aleg să plece în vacanță pentru a petrece noaptea dintre ani, trebuie să aibă în bagaj anumite obiecte absolut indispensabile.

Ținuta de gală

Pe lângă hainele de schimb obișnuite, pentru noaprea de revelion nu trebuie să lipsească ținuta de gală. Aceasta trebuie aleasă în funcție de locul în care are loc petrecerea și tema acesteia. Astfel, de exemplu dacă tema petrecerii este costumul tradițional românesc, musai să purtați o ie. La fel trebuie să țineți cont și de locul unde are loc petrecerea. Dacă aceasta se dă pe pârtia de schi, musai să vă echipați corespunzător.

Produsele de îngrijire

Produsele de îngrijire nu ar trebui să îți lipsească din geamantan. Dacă ai tenul sensibil și ai propriile produse, atunci acesta va fi ceva mai încărcat. Dacă nu, poți folosi cu încredere produsele oferite de pensiune sau hotel. Unele hoteluri oferă în kit chiar și periuță și pastă de dinți, însă nu peste tot se aplică această reugulă. Însă toți oferă săpun, gel de duș și prosoape. În privința periuței de dinți, chiar dacă este bine ambalată, ideal este să nu renunți la periuța ta, mai ales dacă este una electrică. Ocupă puțin spațiu, iar tu nu trebuie să faci niciun compromis în ceea ce priviște îngrijirea orală.

Majoritatea hotelurilor au feon pentru uscarea părului, însă dacă vrei să arăți impecabil de Revelion, sigur nu te va aștepta niciun coafor pe tine. Trebuie să ai tu produsele necesare. Vezi aici oferte pentru plăci de păr!

Medicamente

Poate că o să găsiți farmacii deschise pe durata vacanței, dar dacă urmezi un tratament, iar medicamentele sunt eliberate doar pe bază de prescripție medicală, atunci ai grijă ca pe durata vacanței să ai la tine suficiente medicamente. Nu peste tot medicamentele sunt compensate, mai ales dacă doești să le achiziționezi din o farmacie din alt județ decât cel de reședință. Iar dacă nu ai rețetă, atunci nu primești decât sugestia de a te prezenta la Urgențe. Deci adio vacanță.

Chiar dacă nu ai nevoie de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală este important să ai la tine clasica aspirină, paracetamol lau ibuprofren. Și ceva pentru probleme de stomac dacă te știi sensibil.

Acestea fiind zise, nu uita să ai cu tine baterii pentru camera foto/video, încărcătorul la telefon și buna dispoziție. Vacanță plăcută!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.