Evaluarile corecte ale bunurilor sunt facute doar de catre evaluatorii autorizati

0

 

La vanzarea unor bunuri sau proprietati care valoreaza destul de mult este nevoie de o persoana abilitata sa le evalueze corect si in conformitate cu legislatia in vigoare. Acea persoana poarta numele de evaluator, ea intocmeste un raport de evaluare, in care se estimeaza valoarea reala a bunurilor si se aduce la cunostinta celui interesat in acord cu legislatia din acest domeniu.

Evaluatorii autorizati pot sa faca evaluari pentru bunuri imobile, de intreprinderi, bunuri mobile, de actiuni, instrumente financiare, de fond de comert sau pot verifica usor rapoarte de evaluare. Companiile de consultanta imobiliara sunt obligate sa aiba si un astfel de angajat, de pilda avem un evaluator Anevar la o firma cu exprienta care ofera astfel de servicii.

In functie de ce solicita clientii un evaluator Anevar evalueaza garantare imprumut, tranzactionarea si informarea, raportarea financiara si taxele, poate face si studii de piata complexe. Unele firme de consultanta imobiliara au si polite de asigurare profesionale la plafonul maxim, acoperind riscuri pentru companie si echipele de evaluatori.

Ce avantaje ai daca apelezi la un evaluator profesionist?

Ai siguranta mai mare a tranzactiilor realizate, a documentelor ce urmeaza a fi redactate, ai la dispozitie oameni care au experienta suficienta pentru a oferi si cele mai bune sfaturi despre anumite aspecte ale unor tranzactii.

De asemenea, evaluatorii sunt pregatiti cu toate detaliile despre diverse tipuri de documente de intocmit si despre activitatile pe care le implica aceste acte, pot sa prezinte o imagine de ansamblu si sa redacteze documente de evaluare corecte si obiective.

Evaluatorii sunt de dorit mai ales in domeniul imobiliar, unde e vorba de tranzactii complexe si de sume mari de bani, de valoari care trebuie sa fie cunoscute de la inceputul oricarei tranzactionari. Cu o echipa de evaluatori stii sigur ca toate demersurile tale vor fi unele legale si se vor incadra in niste termeni rezonabili pentru ambele parti, valoarea bunurilor nu va fi subevaluata si la final toata lumea va fi multumita.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.