Ce poti face cand te plictisesti intr-o zi de weekend si vrei sa stai toata ziua cu ochii in calculator? Pentru mine raspunsul este unul simplu: mancare pentru familie. Ador sa gatesc, imi plac retetele simple in general, nu pentru ca nu m-as pricepe, ci pentru ca sunt foarte gustoase si nu pierzi timp prea mult in bucatarie.
Weekend-ul trecut am ales sa fac rulouri de pui pentru intreaga familie si au iesit de-li-cioa-se. Am mai facut si cu alta ocazie, nu prea mi-au iesit atunci, dar am invatat din greseli si de data asta mi-au iesit ca la restaurant.
Am luat frumos 300 de grame de piept de pui de tara, 200 de grame de mozzarella si niste prosciutto crudo, 100 de grame, am adaugat rosii maruntite 400 grame, crengute de cimbru, vreo opt, ulei vegetal 300 ml.
Cele cinci grame de sare si cinci grame de piper au desavarsit reteta de rulouri de pui. Pieptul de pui se taie in bucati mici, se da cu sare si piper, se rumeneste bine in ulei. Dupa ce sunt scurse de ulei se pune peste fiecare mozzarella, o felie, ambele se infasoara in prosciutto crudo.
Rosiile maruntite se pun in tava, se pune si ulei de masline, crengutele de cimbru, dupa care tava merge la cuptor 25 de minute la 180 de grade temperatura. Cand sunt gata se scot, se lasa la racit, se servesc cat mozzarella e inca fierbinte si delicioasa.
Rulourile de pui pe care le-am facut, o tava intreaga, au fost terminate in cateva minute, familia a fost tare incantata si am primit si laude. Fiecare rulou poate fi decorat cu ceva maioneza daca preferati sau alte condimente, se pot manca la orice masa si sunt perfecte si pentru gustari intre mese. In acest fel mi-am petrecut timpul placut, am facut ceva ce imi place, am avut si o familie fericita si niste rulouri geniale.