Cât costă o secundă din viața ta?

1

Știm cu toții cât de prețios este timpul. Din punct de vedere economic, „time is money”. Dar oare asta e tot ce contează? Oare cât costă o oră petrecută alături de copiii tăi? Este neprețuită, vă garantez. Din păcate însă dorința de a avea cât mai mult și de a ține pasul cu standardele impuse de societate, majoritatea tind să plaseze familia pe ultimul loc în detrimentul locului de muncă.

De cele mai multe ori alegem să lucrăm departe de casă sau suntem nevoiți să lucrăm ore suplimentare sau ne luăm un job suplimentar. Asta pentru un trai mai bun. Pe lângă asta mai pierdem timp în trafic, la cumpărături sau cu activitățile casnice. Obosiți simțim nevoia să ne alocăm și nouă puțin timp pentru a ne relaxa. Pentru persoanele fără copii, asta poate fi numită o viață activă, însă extrem de monotonă.

În cazul familiilor cu copii, lucrurile nu sunt la fel de simple. Prețul plătit pentru fiecare minut costă mai mult decât ne imaginăm. Pentru că nu este plătit doar de noi ci și de copii. Iar fiecare clipă este irecuperabilă. Ieri nu va fi ca azi, iar între tine și copiii se ridică zilnic, încet un zid. Cărămidă cu cărămidă, până când zcel zid vă va despărți. Iar când vei privi acel perete got te vei întreba dacă oare a meritat sacrificiul. Sacrificiul impus copilului, nu sacrificiul tău!

Poate că tu ai vrut să le oferă șansa la o viață mai bună. Să nu le lipsească niciodată nimic. Să aibă ce tu poate nu ai avut. Dar i-ai privat de prezența ta, de căldura ta. Degeaba au toate jucăriile din lume. În cele din urmă se va plictisi de ele și le va arunca. Degeaba are ultimul tip de smartphone, dacă de el nu vă bucurați împreună. Dacă tu nu apari în fotografiile de familie și zâmbești sec doar prin intermediul camerei. Poate că te bucuri că le poți oferi tot ce își doresc de îmbrăcat, însă oare vei putea să le acoperi și sufletul? Poate că vor avea mulți pantofi în dulap, dar oare vor fi fericiți să parcurgă singuri drumul în viață?

Chiar dacă trăim într-o societate care în primă fază imaginea este mai importantă decât sufletul, în cele din urmă imaginea se va șterge și doar ceea ce lași în urmă va conta. Vei rămâne cu amintiri, nu cu obiecte!

Copiii nu vor ține minte ce cadouri le-ai făcut, dar vor ține minte dacă ai fost lângă ei în anumite clipe importante din viața lor. Va conta mult dacă vei fi acolo în prima zi de școală, atunci când vor avea nevoie de ajutor la teme, atunci când vor absolvi, atunci când vor fi admiși la liceu sau facultate, atunci când se vor îndrăgosti prima dată. Pentru ei va conta mai mult dacă le-ai șters lacrimile când s-au lovit de prima dezamăgire și dacă i-ai încurajat să ridice capul sus și să meargă mai departe decât niște obiecte.

Nu uita! Copiii tăi au nevoie de tine mai mult decât de orice altceva! Așa că nu-i priva de atenția ta!

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.