Majoritatea dintre cei care locuiesc la bloc și dețin un balcon folosesc acest spațiu mai mult ca un loc de uscat rufe și de depozitat anumite obiecte care nu sunt folosite în mod uzual în locuință. Însă spațiul fiind unul mic, de cele mai multe ori devine unul supra-aglomerat și total inestetic atât din interior cât și din exterior. Acest spațiu poate fi transformat cu succes din unul banal și plictisitor în unul plin de viață și culoare.

Dar cum faci acest spațiu mai prietenos? În primul rând va trebui să renovezi spațiul după nevoi și bunul plac (balcon închis, deschis sau semideschis). Pentru asta va trebui să ai un buget bine definit astfel încât să încerci să te încadrezi în el.

 

Idei de amenajare!

 

Spațiu de relaxare!

Transformă balconul în cel mai prietenos loc pentru a consuma cafeaua!

 

Mulți urăsc dimineața. Asta pentru că nu știu cum să-și gestioneze timpul. În primul rând, primul care ne dă bătăi de cap este ceasul deșteptător. De cele mai multe ori sună fix când visul este mai frumos, iar când deschizi ochii totul se năruie ca un joc de domino. Din acest motiv majoritatea se trezesc deja nervoși. Un pont ar fi… folosește piesa preferată ca alarmă. La mine funcționează. Apoi cafeaua și micul dejun. Le pregătești și le consumi în mare graba fie în bucătărie, fie în fața televizorului.

Dacă ți-ai amenaja balconul cu siguranță acolo ți-ar face plăcere să stai măcar 5 minute și să te detașezi de tot. Astfel îți va fi mai ușor să-ți organizezi timpul.

Nu trebuie decât să-ți mobilezi corespunzător balconul cu o măsuță de cafea și două scaune, iar spațiul liber să îl umpli cu diverse decorațiuni și plante curgătoare care să-ți inducă o stare de bine.

Dacă esti ceva mai îndrăzneț, poți folosi spațiu pe post de mini-bar. Mai ales dacă stai la un etaj superior și ai o panoramă frumoasă seara asupra orașului.

 

Lectură!

Balconul – Locul ideal în care să citești cartea preferată!

 

Iubitorii de lecură cu siguranță vor dori un colțișor doar al lor în care să citească. Cunosc persoane care nu pot sta fără să citească zilnic măcar câteva pagini. Fie că o fac în metrou în drum spre muncă, în pauza de masă sau seara înainte de culcare. Pentru această cateoprie de oameni, amenajarea unei mini biblioteci pe balcon și a unui spațiu de citit poate fi un colțișor de rai.

Nici nu ai nevoie de un extrabuget pentru mobilarea lui. Cu puțină imaginație și îndemânare, spațiul îl poți crea chiar tu după bunul plac. Poți face un raft simplu dintr-o lădiță de lemn dacă spțiul nu-ți permite o bibliotecă mai mare. Un astfel de raft este perfect pentru 2-3 cărticele. Apoi dacă vrei o canapea cu personalitate, o poți face chiar tu din paleți și perne. La fel poți proceda și în cazul măsuței, mai ales dacă spațiul îți permite. Pentru un plus de culoare, poți folosi licheni decorativi!

Dacă nu dorești o astfel de canapea, poți cumpăra un balansoar sau un șezlong, astfel încât timpul petrecut lecturând să fie plăcut și relaxant.

 

Hobbie!

Un balcon plin de flori = un palcon plin de viață

 

Iubitorii de natură, dar care nu-și permit să-și achiziționeze o casă se vor simți mereu închiși între 4 pereți. Amenajarea balconului poate fi biletul de evadare în paradis. Poți folosi spațiul pe verticală montând jartiniere în care să plantați florile preferate. Dacă aveți ca pasiune și gătitul, atunci puteți planta și diverse plante aromatice astfel încât preparatele voastre să aibă un plus de savoare.

Spațiu de lucru!

 

Transformă balconul în birou!

 

Sunt mulți cei care aleg să muncească de acasă. În general acest fenomen este întâlnit în rândul mămicilor care nu au cu cine să-și lase copilul și nici nu își permit un after-school sau bonă. Taxele pornesc de la minim 500 lei pe copil, la care se mai adaugă și masa. Dacă familia este numeroasă, iar părinții nu își permit să plătească pe cineva pentru a duce sau aduce copilul de la școală, atunci cineva va trebui să renunțe la job-ul full time.

Însă chiar și așa, nevoile financiare sunt aceleași, însă bugetul familiei mai redus. Pentru a nu suferi anumite neplăceri, unele mămici și-au deschis mici afaceri. Timpul este cel mai mare dușman al nostru, iar din acest motiv cei care au mici afaceri au și biroul acasă. Fie că se pricep la croitorie, fie că fac obiecte hand made sau dețin un magazin online, important este să rotunjească cumva venituile familiei. Măcar în acest fel ai posibilitatea să îți organizezi timpul după prioritățile pe care le ai.

 

Spațiu de depozitare!

Un balcon bine structurat – un spațiu perfect pentru depozitare

Mulți folosesc balcoul strict ca spațiu de depozitare. Poți amenaja dulapuri pe peretele interior în care să așezi trusa cu scule de exemplu sau alte obiecte mai puțin uzuale dar absolut necesare în gospodărie.

Tu ce idei de amenjare a balconului ai?

 

 

 

 

 

Un comentariu la „Idei de amenajare a balconului”

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.