Frumusețea nu se măsoară în ani!

1

frumusetea

Da! Ai citit bine. Frumusețea nu se măsoară în ani ci în modul în care ai grijă de tine, în felul în care gândești, în felul în care alegi să îți trăiești viața și prin tot ce lași în urma ta!

Te-ai întrebat vreodată care este etalonul frumuseții? Cea fizică sau cea sufletească? Frumusețea fizică e trecătoare, însă frumusețea sufletească e veșnică.

Cine preferă frumusețea exterioară în detrimentul spiritului, înseamnă că nu știe să se înfrupte cu adevărat din viață. Să ai azi un coș plin cu mere și să-l irosești pe tot fără să te gândești că mâine vei suferi de foame nu este tocmai un principiu de viață. Să te înfrupți din roade și să-i sădești semințele însă, reflectă adevărata esență umană care domină intinctul animalic. Asta înseamnă evoluție. Să trăiești clipa este un act de curaj, dar să știi ce să alegi este o virtute. Este frumos atunci când semințele sădite dau rod. Nu-i așa?

În ceea ce privește frumusețea trupească… ar fi nedrept să vă prezint un standard. Frumusețea stă în ochii celui care privește. Iar ca bonus, un zâmbet are puterea de a metamorfoza orice chip. O persoană cu mult șarm va reuși mereu să se facă plăcută, chiar dacă fizic este departe de standardele impuse de societate.

Totuși nici aspectul fizic nu trebuie neglijat. Sub nicio formă! Igiena zilnică în primul rând nu are legătură cu vârsta. Este obligatorie pentru toată lumea. Apoi, poți apela la multe trucuri care să te ajute să îmbătrânești frumos cum ar fi un ten perfect curățat, un make up bine realizat, manichiură impecabilă, un păr frumos coafat. Toate acesteate vor face să te simți mult mai bine și să primești cu încredere îmbrățișarea anilor care îți acoperă trupul strat cu strat.

Având grijă de aspectul tău nu vei păcăli pe nimeni. Asta dacă bineînțeles nu exagerezi. Însă cel mai important este să te simți bine în pielea ta. Indiferent de modul în care alegi să te îmbraci, machiezi sau coafezi… sau dacă apelezi la bisturiu. Degeaba toată lumea îți spune că ești frumoasă, dacă tu nu te simți așa. În acest sens, primul pas al împăcării cu tine este acceptarea sub toate formele ei. Poți accepta să te iubești așa cum ești sau poți alege să schimbi ceva la tine. Alegerea îți aparține și nimeni nu este în măsură să-ți conteste decizia. Totuși dacă apelezi la o intervenție chirurgicală te transformi oare în ceea ce vrei să fii? La întrebarea asta doar tu ești în măsură să răspunzi.

Nu uita însă că timpul nu iartă, iar trecerea anilor va fi mai greu de aceptat dacă ești de părere că frumusețea stă sub lama bisturiului. Așadar frumusețea nu se măsoară în ani.

Pentru tine care este cu adevărat valoarea frumuseții?

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.