De ce să apelezi la un service autorizat de reparații calculatoare

0

Primul meu calculator a fost un Pentium II luat la mâna a doua doar pentru a îmi scrie proiectul de licență. Ce e drept, doar asta am făcut cu el deoarece râșnița a stat mai mult la reparat. Am dat la bani pe reparații și piese cât aș fi dat dacă aș fi cumpărat unul nou. Asta  pentru că echipamentul era total depășit pentru nevoile mele, așa că în cele din urmă mi-am cumpărat unul nou.

Acesta a mers câțiva ani fără probleme, însă atunci când acestea au apărut, eu iar am ales oameni nepotriviți. Greșeala pe care am făcut-o a fost că am apelat la persoane neautorizate pentru reparații, în loc să apelez la serviciile unui service de  reparatii calculatoare Bucuresti, care să îmi ofere o diagnoză corectă a echipamentului, să îi schimbe exact piesele necesare, să îi instaleze programe compatibile și să ofere măcar o garanție minimă că nu se va strica a doua zi.

Când am achiziționat laptopul am avut norocul să nimeresc un echipament fiabil de pe care scriu chiar și azi, chiar dacă este mai bătrând de 10 ani. La reparat l-am dus abia acum doi ani, însă am ales de data asta un service autorizat și se pare că  echipamentul funcționează perfect chiar și acum. Să nu credeți că m-au uscat de bani. Am schimbat doar câteva componente pe care le-am primit mai apoi în plic ca amintire. Bineînțeles că nu le-am mai luat ci le-am lăsat acolo unde mai erau și alte deșeuri electronice.

reparatii calculatoare

De ce trebuie să ții cont atunci când apelezi la un service de reparații calculatoare

Feedback

Părerile altor clienți este foarte importantă. Citește cu atenție părerile altor clienți despre service-ul respectiv, în special cele bine argumentate, indiferent dacă sunt pro sau contra. Îți va fi ușor să tragi o concluzie. Un service de reparații calculatoare cinstit cu clienții va oferi posibilitatea acestora de a oferi și feedback, așa că informații despre modul de lucru sigur vei găsi.

Diagnosticare și consultanță

Diagnoticarea corectă a echipamentului este foarte importanță. Un service serios deține echipamente și resurse pentru a oferi o diagnosticare corectă. Ți se va spune exact ce probleme are calculatorul tău și care sunt costurile de pieselor de schimb și a reparației. Tot  cei din service îți vor sugera dacă echipamentul merită reparat sau nu. Dacă reparația costă cât unul nou, atunci nu rentează să investești bani în ceva care nu rentează. Majoritatea service-urilor oferă diagnosticare gratuită, așa că întreabă înainte de a te programa.

Distanța față de locuință sau job

Poate o să vi se pară ciudat că distanța este o problemă în ziua de azi. Da, te urci în mașină și ai aterizat în service. Asta dacă te poți teleporta. Dar să nu uităm că nu ești singurul cu mașină, iar traficul nu înseamnă decât timp pierdut pentru tine.

Mai există posibilitatea de a trimite echipamentul prin curier și de a îl primi înapoi gata reparat. Însă asta implică un cost suplimentar, dar dacă altă posibilitate nu ai, atunci această opțiune te va ajuta foarte mult.

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont  este deplasarea la domiciliu sau sediu a unui consultant. Pentru persoanele care nu dețin o mașină, această opțiune este un real ajutor.

Timpul de reparație

Timpul înseamnă bani, mai ales dacă lucrezi intens cu acel echipament. Un service serios va avea grijă să îți ofere echipamentul în cel mai scurt timp. 48 de ore este un timp rezonabil, însă timpul poate fi influențat și de complexitatea lucrării. Întreabă consultantul tău cam în cât timp îți poate repara calculatorul.

Garanție

Orice service trebuie să îți ofere o garanție. Garanție trebuie să fie la componentele schimbate, dar și la reparația în sine. Nu își dorește nimeni un echipament, care la nici o lună după reparație să aibă aceeași problemă. Dacă totuși survine o altă problemă despre care ți s-a spus că există riscul să apară, dar nu ai luat-o în calcul atunci când echipamentul a fost reparat, atunci ești bun de plată.

Confidențialitatea datelor

În orice calculator se află informații personale. Așa că mare atenție pe mâna cui lași echipamentul. Poți solicita reparația echipamentului doar în prezența ta. Un service de reparații calculatoare care se respectă însă, are grijă ca informațiilele de pe hard disk să rămână doar acolo.

Prețul

Chiar dacă prețul nu este principalul criteriu de selecție a unui service, totuși trebuie luat în considerare. Analizează cu atenție situația și alege service-ul care îți oferă cele mai bune servicii la cel mai mic preț.

Până am înțeles care este cu adevărat importanța unui service autorizat și cât de important este să apelezi la persoane specializate și nu la persoane care se pricep „la toate”, am cheltuit inutil foarte mulți bani. Dacă aș fi primit aceste sfaturi înainte de a apela la persoane neautorizate, atunci aș fi economisit mulți bani. Așa că mare atenție pe mâna cui lași echipamentul.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.