Cum și la ce asortăm cureaua preferată?

0

Marea majoritate a femeilor apelează la centuri, fie că este vorba de o preferință personală de moment sau fie că aceasta cade bine cu o nouă piesă vestimentară. Din cele mai vechi timpuri, alături de bărbați, doamnele au utilizat centurile ca accesorii cu diferită destinație, dar în majoritatea cazurilor a fost și rămâne vorba de evidențierea frumuseții feminine.

Specialiștii în design vestimentar promovează constant importanța și rolul centurii, în opinia lor aceasta fiind mai mult decât un simplu accesoriu, de ea depinzând adesea felul în care se așează pe corp pantalonii, fusta, bluza sau rochia. De aceea este foarte important ca o centură să fie aleasă pe măsura taliei și mai ales să se acorde o atenție deosebită materialului din care este confecționată.

În lumea fashion, rolul centurii este acela de a da un plus de feminitate, marcându-i talia modelului în cauză. Un secret șoptit de către experți ar fi că în cazul în care intenționați să achiziționați o centură nouă, dar nu știți foarte sigur dacă alegeți bine, ar fi foarte potrivit să optați mai ales pentru curele largi, pe care să le adaptați mai multor ținute.

Cum să nu dăm greș la alegerea curelei?

În ordinea ideilor expuse deasupra, există mai multe criterii mai mult sau mai puțin cunoscute care stau la baza selectării celei mai potrivite centuri pentru orice doamnă cu gusturi rafinate.

Dacă preferințele trag mai mult către centura de piele, e bine de știut că acest tip de curele este atemporal, adică nu prea poate „ieși” din modă. Mai mult ca atât, variațiunile sunt infinite, astfel că imaginația poate lua dimensiuni astronomice atunci când vine vorba de alegere. Totuși, dacă vreți să faceți o investiție sigură și de durată, știut fiind că acest accesoriu nu este dintre cele mai ieftine, e bine să cumpărați modele în culori precum negru, roșu sau gri.

Dincolo de detaliile care țin de siluetă, alegerea centurii trebuie făcută și în funcție de tipul de ținută (casual, de seară, clasic, sport etc.), dar și în funcție de stilul personal pe care vreți să îl imprimați hainelor pe care le purtați.

Astfel, femeile mai îndrăznețe vor avea o alegere specifică atât față de textura și forma curelei, cât și față de modelul cataramei. Prin urmare,  dacă doamna are o siluetă bine conturată, cu forme împlinite, va pune în evidență acest lucru prin centuri colorate, feminine, dar nu foarte
late. În cazul unor business-ladies sau dacă se dorește obținerea unui aspect clasic și centura se poartă pe o rochie sau un tricou, atunci alegeți un model ceva mai subțire. Administratoarele unor IT cluburi, cele care dețin un job legat de comercializări de software pentru proiectare ori de reparații laptop, sau doamnele care pur și simplu optează ocazional pentru un stil mai sobru, este aproape necesar să poarte o centură metalică, cu variații.

Încă o regulă importantă este să vă adaptați centura și modul în care o purtați propriei
greutăți. Dacă știți că vă așteaptă niște variații de kilograme, e recomandat să chibzuiți bine la viitoarea achiziție.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.