Ghid util pentru părinți: Cum alegi bicicleta perfectă pentru copilul tău

0

Doctorii recomandă să fim cât se poate de activi și să facem mișcare, în special în natură, pentru a ne menține în formă și sănătoși. De altfel, acest lucru este cu atât mai mult recomandat pentru cei mici, având în vedere beneficiile pe care le aduce mișcarea în aer liber.

Una dintre cele mai bune activități sportive – extrem de plăcute și utile este mersul pe bicicletă. Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o comerțul online, în zilele noastre se găsesc o sumedenie de modele de biciclete pentru copii la prețuri bune.

Tocmai pentru că există atât de multă diversitate, majoritatea părinților se află într-o mică dilemă când vine vorba de a alege un astfel de articol pentru copilul lor.

Bicicleta – un cadou perfect pentru copilul tău

Dacă se apropie ziua băiețelului sau a fetiței tale și nu știi exact ce cadou ai putea să-i cumperi, ai putea să iei în calcul varianta achiziționării unei biciclete de calitate. Iată câteva criterii de care ar fi indicat să ții cont atunci când alegi bicicleta pentru copilul tău:

  • Calitatea

Bineînțeles că fiecare își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său. Atunci când cumperi un astfel de produs este important să iei în considerare acest factor pentru că de multe ori se poate întâmpla ca prețul să nu reflecte calitatea articolului.

Altfel spus, există biciclete mai ieftine pentru copii care pot funcționa la fel de bine precum anumite biciclete pentru care poți plăti mai mult.

  • Bugetul

Toți părinții își doresc să se încadreze în bugetul pe care îl au la dispoziție. Este indicat să cântărești bine ofertele de pe piață pentru a te asigura că alegi cel mai bun raport dintre calitate și preț.

De exemplu, My Kitty este un magazin online care oferă o gamă variată de produse – de la jucării atractive pentru copii până la accesorii pentru plajă sau articole sportive, precum biciclete, role sau trotinete, la prețuri competitive.

  • Caracteristicile și specificațiile tehnice

Înainte de a achiziționa bicicleta, ar fi indicat să acorzi o atenție sporită procesului de selecție, iar un alt aspect în funcție de care ai putea alege constă în caracteristicile și specificațiile tehnice ale produsului.

De altfel, echiparea bicicletelor pentru copii implică multe piese special dimensionate, cum ar fi: șaua, ghidonul, pedalele, ș.a.m.d., iar calitatea este conferită de fiecare piesă în parte.

  • Mărimea bicicletei

Un alt aspect important ce te poate ajuta să iei decizia potrivită constă în alegerea bicicletei în funcție de mărimea roților în raport cu vârsta și cu înălțimea copilului.

Optează pentru 12″ dacă copilul tău are o vârstă cuprinsă între 2-5 ani și o înălțime între 60-90 cm. Alege o bicicletă de 14″ dacă copilul tău are o vârstă cuprinsă între 3 și 7 ani și înălțimea între 75-100 cm.

Se recomandă, de altfel, alegerea unei biciclete de copii cu roți de 16″ dacă micuțul are o înălțime cuprinsă între 85 și 120 cm și vârsta cuprinse între 4 și 9 ani.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, cu o înălțime de 110-140 cm, este indicată alegerea unei biciclete care are diametrul roților de 20″, iar pentru copii cu vârste de peste 11 ani și înălțime cuprinsă între 130-160 cm se optează, de regulă, pentru roți de 24″.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.