Sfaturi utile pentru iluminarea locuinței într-un mod cât mai eficient

0

Orice locuință are nevoie de iluminare eficientă, astfel că, pentru a avea încăperi cât mai luminoase și pentru a oferi senzația unui interior spațios, trebuie să acorzi o atenție sporită alegerii corpurilor de iluminat.

Amenajarea casei este o activitate plăcută, mai ales dacă ai la dispoziție toate piesele de mobilier și decorațiunile necesare. În plus, dacă ții cont de sfaturile specialiștilor, ai toate șansele să obții un rezultat spectaculos întocmai cum ți-ai imaginat.

Alege corpuri de iluminat moderne

Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o eCommerce-ul în ultimii ani, în ziua de astăzi poți găsi cu ușurință lămpi și corpuri de iluminat în mediul online.

De exemplu, NORDA este un magazin online care comercializează piese de mobilier, decorațiuni interioare și corpuri de iluminat confecționate din materiale diferite precum alamă, bambus, hârtie, lemn, iută, ceramică, MDF ș.a.m.d.

Acestea sunt utile pentru amenajarea casei tale. Iată ce obiecte poți alege de pe website-ul nordashop.ro:

  • Lămpi (suspendate sau de perete)
  • Aplice
  • Lampadare
  • Veioze
  • Abajururi

Cum poți ilumina în mod corect încăperile

Pentru a integra într-o ambianță plăcută lămpile de iluminat va trebui să ținem cont, în primul rând, de modul în care sunt decorate încăperile. Atunci când intri pentru prima oară într-o locuință, primul impuls este să privești modul în care sunt poziționate ferestrele, pentru putea observa în ce parte a camerei bate mai mult lumina.

Pentru un efect sporit de luminozitate, una dintre recomandările date de specialiști constă în zugrăvirea pereților într-o nuanță potrivită. Raportând acest lucru în egală măsură și la lumina artificială, este bine să optezi pentru culori calde care să se potrivească cu lumina de lampă.

De asemenea, atunci când poziționezi lămpile de iluminat în încăpere, este indicat să le găsești cel mai bun loc, astfel încât să asiguri o luminozitate perfectă .
Micile detaliile fac diferența

Pentru a înveseli încăperea ai putea să optezi pentru draperii în nuanțe deschise la culoare (roz pal, piersică, galben lămâie etc.). Așadar, se recomandă să renunți la draperiile închise la culoare. Optează pentru culori deschise pentru efecte spectaculoase.

O altă variantă la care ai putea apela atunci când îți amenajezi casa este vopsirea pereților în alb și decorarea lor cu tablouri pictate în culori deschise și calde. De asemenea, poți schimba poziția lor până le găsești cel mai bun loc, astfel încât să obții o iluminare perfectă a camerei.

Nu uita de iluminarea artificială – potrivită pentru perioada nopții. Optează pentru corpuri de iluminat moderne care să se potrivească cu decorul camerei.

Unul dintre sfaturile specialiștilor constă în îmbinarea luminilor ambientale cu cele de accent, fără a exagera, desigur.

Iluminarea ambientală este indicată în activități specifice, precum scrisul sau cititul. Pentru a crea un astfel de spațiu – destinat studiului, în general – utilizează o lampă de birou sau de podea, care să te ajute să creezi decorul perfect.

În general, luminile cu accent se utilizează de către designerii de interior cu scopul de a atrage întotdeauna atenția asupra unui obiect pentru un plus de stil și de personalitate. În felul acesta, sunt accentuate anumite elemente, iar atenția este distrasă de la zonele mai puțin atractive.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.