De ce trebuie să ții cont când alegi o moară electrică pentru cereale

2

Poate vă imaginați că viața la țară presupune doar muncă grea. Nu este chiar așa, deoarece și în industria agricolă există fel de fel de articole pentru uz gospodăresc, care îți vor ușura considerabil de mult munca. În primul rând, un om gospodar adună pe lângă casă diferite scule, unelte și utilaje necesare în desfășurarea activităților agricole. Asta presupune o investiție inițială pe care o va amortiza relativ repede prin simplu fapt că va produce în propria locuință o parte din hrana sa sau a animalelor. Bineînțelesc că în agricultură există și anumite riscuri influențate de condițiile meteorologice, poluare, boli. Însă există metode de a îți asigura cultura, așa că un teren în pârloagă este doar un pretext de a nu munci.

Dacă deții un teren mai mare și ai pe lângă casă mai multe animale, cu siguranță vei avea nevoie și de o moara electrica pentru cereale!

moara electrica pentru cereale

În copilărie îmi aduc aminte cum în anumite zile bunicii încărcau sacii cu cereale în căruță și mergeau la moară. Acasă nu aveau decât un mic dispozitiv mecanic de desfacat porumbul, pe care îl foloseam și eu. Micii fermieri aveau mai greu acces la utilajele disponibile pe piață. Însă reușeau să se descurce chiar dacă era greu.

În ziua de azi, ai acces la o gamă largă de utilaje menite să îți ușureze considerabil munca. Iar dacă ai decis să te autogospodărești, atunci trebuie să te și documentezi înainte de a face diferite investiții.

Există mai multe timpuri de echipamente care fac parte din categoria „mori electrice”. Unele sunt întrebuințate pentru mărunțirea fructelor și legumelor necesare pentru prepararea băuturilor și sosurilor. Altele pentru tocat furaje (paie, lucernă). Altele pentru desfăcat boabele de pe știuleții de porumb. Altele sunt utilizate pentru obținerea din cereale a făinei de consum sau pentru obținerea de uruială pentru păsări și animale. Bineînțeles că există și mori electrice profesionale care au mai multe componente, întrebuințări, o capacitate de prelucrare mai mare și care sunt ideale pentru fermele mai mari în special datorită volumului de lucru.

La ce este utilă o moară electrică pentru cereale

Moara electrică pentru cereale este utilizată pentru mărunțirea sau tocarea cerealelor. Cu ajutorul unei mori electrice cu ciocănele de exemplu, vei putea obține în propria gospodărie făină sau uruială pentru animale. Un astfel de utilaj oferă posibilitatea de a toca sau mărunți boabe de porumb, orz, avăz, secară.

De ce trebuie ținut cont atunci când achiziționezi o moară electrică pentru cereale

moară electrică pentru cereale

Ușurința utilizării și granulația produsului finit obținut

Indiferent de sistem, modul de utilizare este relativ simplu. Practic, cerealele vor fi aruncate prin fanta utilajului în camera de măcinare. Ciocănelele care se găsesc în interiorul cuvei de măcinare vor zdrobi cerealele. Mai apoi, grânele vor fi împinse spre sită sau după caz sistemul de site. Sitele pot avea deschizătura de diferite dimensiuni, astfel vei obține un produs finit mai fin sau cu o granulație mai mare.

Volumul de lucru și nivelul de funcționare

Un alt criteriu de care trebuie ținut cont este capacitatea utilajului. Bineînțeles că aici nu vorbim de mori industriale ci de echipamente profesionale sau de uz gospodăresc.

Înainte de a achiziționa un astfel de utilaj trebuie să analizezi cu atenție care este volumul de materie prima pe care moara o va prelucra. Astfel, dacă ai nevoie de o cantitate mai mică de uruială, atunci nu are rost să investești în una profesională decât dacă știi că vei reuși să-ți amortizezi banii investiți cât mai repede.

Cum timpul este prețios, este foarte important să știi care este capacitatea de procesare pe oră. Pentru o gospodărie care produce cele necesare doar pentru consum propriu, o moară electrică cu o capacitate de aproximativ 250 kg/oră de cereale este potrivită. Cele mai căutate în rândul gospodarilor sunt morile cu ciocanele care macină, mărunțesc și toacă. Astfel îți va fi mult mai ușor să prepari hrana pentru animalele din gospodărie.

Consumul de energie și nivelul de zgomot

Consumul de energie este esențial atât pentru protejarea mediului înconjurător cât și pentru bugetul gospodăriei. În același timp, o moară prea zgomotooasă va crea un disconfort în timpul utilizării atât pentru tine cât și pentru vecini.

Fiabilitatea utilajului și garanția

Bineînțeles că atunci când dotăm gospodăria cu diferite utilaje nu o facem pentru a deschide cu ele un muzeu ci pentru a le folosi. De aceea utilajele trebuiesc cumpărate doar de la magazine offline sau online de specialitate, care oferă o garanție pentru fiecare echipament cumpărat și care comercializează doar echipamente realizate din materiale de calitate. Nu cred că își dorește nimeni să investească banii într-un echipament care în scurt timp se va umple de rugină. Așa că luați în calcul și acest aspect.

moară electrică pentru cereale

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.