Aspectul fizic, criteriu de angajare. Normalitate sau discriminare?

0

Aspectul fizic este destul de important în ziua de azi. Dacă în privința relațiilor de cuplu aspectul fizic ține mai mult de modul în care partenerii sunt atrași unul de altul, în ceea ce privește locul de muncă, lucrurile stau cu totul altfel. Mulți sunt cei care pun preț destul de mare pe felul în care cineva arată, chiar și în anunțurile de angajare.

De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un job și să observați printre criterii „aspect fizic plăcut”. Să nu credeți că aici este vorba de un job undeva la limita legalității unde sunt căutate în general femei ca escorte pentru diferite evenimente. Sau și mai grav, discriminare. Nu. Pentru că nu există oameni urâți și oameni frumoși. Există oameni care știu să se îngrijească (și o și fac) și oameni care nu acordă prea multă importanță aspectului fizic.

Să facem un joc de imaginație… Intrați într-un magazin de produse cosmetice și vă întâmpină o duduie cu părul vâlvoi, cu unghiile roase și machiajul prost făcut. Evident că interesul de a cumpăra ceva din acel magazin se va diminua, chiar dacă tu ai avut o experiență plăcută cu produsele respective. Ei bine, la asta se referă acel „aspect fizic plăcut” regăsit în criteriile pe care unii angajatori le consideră importante.

Fii frumoasă și acasă, nu doar la job!

Nu contează că ești casnică. Asta nu te determină să îți torni o găleată de cenușă în cap și să stai închisă în casă. În primul rând igiena e vitală. Apoi nu trebuie să-ți ascunzi picioarele alea frumoase doar pentru că sunt neepilate. Mergi la un salon și elimină tot părul nedorit de pe corp. Machiază-te discret și aranjează-ți în permanență părul. Nu doar că partenerul tău va fi încântat de felul în care arăți, dar și tu te vei simți mai bine.

frumoasa

Din când în când, acordă importanță și tenului tău deoarece este cel mai expus climei, impurităților din atmosferă, produselor cosmetice și are nevoie de o atenție ceva mai specială. Pentru un răsfăț al tenului, nu ezita să cauți saloane în care se fac tratamente faciale Sibiutratamente faciale Timisoara sau ce oraș preferi.

De exemplu, în centrele de înfrumusețate Nomasvello, se folosește terapia faciala ProSkin. Acest tip de terapie funcționează prin ultrasunete si energie galvanică, acționând asupra tenului în doar 15 minute pentru a închide porii și a elimina punctele negre. Mai mult decât atât. Tratamentele faciale cu LED sunt ideale pentru absolut orice tip de piele, au efect rapid și sunt total nedureroase. Astfel, vei avea parte de o sesiune de răsfăț, cu rezultate remarcabile.

Fii frumoasă în primul rând pentru tine

Un aspect îngrijit va crește încrederea în tot ceea ce faci. Majoritatea celor care se privesc în oglindă, au anumite frustrări legate de aspectul fizic. Și nu mă refer aici la kilogramele în plus sau în minus sau la anumite probleme estetice care pot fi îndreptate doar cu ajutorul bisturiului. Ci la aspectul general. Dacă vei fi în permanență îngrijită, din punct de vedere psihic te vei simți mult mai bine.

Bine pregătit profesional, dar și bine îngrijit!

Ambele criterii sunt importante. Bineînțeles că cel mai important este ce știi să faci și cât de bine pregătit ești din punct de vedere profesional. Însă, în anumite domenii, aspectul fizic este cel care crează prima impresie, iar dacă acesta nu este unul plăcut, atunci e posibil ca oamenii să nu știe cât de profesionist ești, deoarece vor pleca înainte ca tu să le demonstrezi cât de bine pregătit ești. Asta din cauza faptului că primul impact vizual crează în subconștient și prima impresie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.