3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când alegi o cremă antirid

0

Vine un moment în viață în care crema antirid devine cel mai important produs cosmetic pe care femeile îl folosesc. Menite să combată semnele îmbătrânirii pielii, cremele pentru riduri au cunoscut, de-a lungul timpului, numeroase îmbunătățiri care conduc spre o eficacitate cât mai ridicată. Titlul de „cea mai bună cremă de față pentru riduri”, însă, nu poate fi dat niciunuia dintre produsele existente pe piață la ora actuală, acestea acționând diferit în funcție de tipul de ten, vârsta sau stilul de viață al fiecărei femei.

crema antirid
Sursa: Pixabay 

Totuși, atunci când ai nevoie de o cremă anti-aging, cu siguranță cauți acea formulă care să ți se potrivească perfect, astfel încât să obții rezultate cât mai bune și aspectul pielii tale să fie vizibil îmbunătățit.

De aceea, am pregătit câteva sfaturi cu ce anume ar trebui să ai în vedere atunci când ești în căutarea unei creme pentru riduri:

 • Ține cont de tipul de ten.
 • Oricât de bună ar fi, crema antirid nu poate stopa complet îmbătrânirea pielii.
 • Care sunt ingredientele-minune pe care ar trebui să le conțină o cremă eficientă pentru riduri.
 • Cum să alegi crema antirid în funcție de tipul de ten pe care îl ai

Cremele antirid, în special cele pentru riduri profunde, sunt bogate în numeroase ingrediente care au rolul de a stimula producția de colagen și de a hrăni pielea. Unele femei, însă, se confruntă cu un ten sensibil, care poate fi iritat cu ușurință de anumite formule menite să lupte împotriva îmbătrânirii pielii.

Spre exemplu, retinoizii se numără printre cele mai eficiente ingrediente ale cremelor antirid, însă pot provoca reacții iritative destul de puternice, în special unui ten sensibil sau uscat. De aceea, este recomandată alegerea unei creme cu o concentrație mică de retinoizii, la început, și pe parcurs – pe măsură ce pielea devine mai tolerantă – se poate încerca și un produs cu o concentrație mai mare.

În schimb, tenul sensibil are nevoie de o cremă pentru riduri bogată în vitamina C și vitamina A, pentru a favoriza secreţia de colagen și pentru a consolida structura epidermei.

De asemenea, nici în cazul tenului mixt sau gras nu este recomandat să optezi pentru orice cremă antirid, la întâmplare. Trebuie să te asiguri că produsul ales conține o formulă specială de absorție rapidă, astfel încât să nu blocheze porii și să nu-ți lase acea senzație de piele încărcată.

 • Așteptări realiste de la crema pentru riduri profunde

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea noastră își pierde elasticitatea, ceea ce conduce către apariția unor riduri tot mai proeminente.

Indiferent cât de multe ingrediente-minune ar conține crema pe care o alegi pentru combaterea acestora, este foarte important să rămâi conștientă de faptul că niciun produs cosmetic nu poate șterge 100% toate semnele îmbătrânirii, ci doar le poate conferi îmbunătățiri vizibile care se vor vedea în timp, în niciun caz peste noapte.

În cele din urmă, tenul nostru ajunge să aibă acele cute pe care nu ni le dorim în decursul multor ani în care pielea este expusă la tot felul de factori nocivi – atât interni, cât și externi – precum alimentația, poluarea, razele UV, diferite radiații ș.a.m.d.

Astfel, este firesc să nu ne fie atât de ușor să combatem ridurile profunde prin doar câteva săptămâni de utilizare a unei creme anti-aging.

 • Ingredientele pe care te poți baza atunci când vine vorba despre combaterea ridurilor

Celebre, deja, pentru miracolele pe care le fac în privința netezirii ridiurilor profunde, cele mai bune ingrediente de care trebuie să ții cont atunci când alegi crema antirid sunt:

 • vitamina A;
 • vitamina C;
 • vitamina E;
 • retinolul (derivat al vitaminei A);
 • antioxidanți care să lupte împotriva radicalilor liberi;
 • coenzima Q10;
 • acidul hialuronic;

Nu uita, însă, nici de importanța factorului de protecție solară – extrem de benefic pentru îngrijirea pielii, mai ales având în vedere efectele nocive pe care soarele și razele ultraviolete le pot avea asupra tenului, conducând la îmbătrânirea lui.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.