Detii o companie? Iată cele 3 tipuri de servere IT care te ajuta sa dezvolti afacerea

0

Odata cu evolutia tehnologiei, piata webhosting-ului s-a modificat simtitor, astfel incat devine dificil pentru o firma mica, la inceput de drum, sa isi aleaga un serviciu de webhosting si tipul de server, potrivit nevoilor sale.

Fie ca este vorba de Cloud, servere dedicate sau VPS-uri (Virtual Private Server), ele sunt un real ajutor pentru toti cei care nu doresc sa isi contruiasca o infrastructura proprie. Server-ul reprezinta o provocare pentru necunoscatori si trebuie supravegheat de personal calificat. Avand toate acestea in vedere, marea majoritate a firmelor mici si mijlocii alege un serviciu complet de webhosting de la Pidgin Host, una dintre companiile remarcabile in domeniu. Daca si tu esti in cautarea unor optiuni fezabile pentru compania ta, afla din acest articol toate detaliile necesare inainte de a lua decizia corecta.

Cele 3 tipuri de webhosting pentru care poti opta:

Pentru a alege corect serviciul de care ai nevoie, este important sa stii ca poti inchiria un server, fizic sau virtual. Prin plata taxei lunare, compania de webhosting are grija ca serverul sa functioneze in conditii optime, scutindu-te, astfel, de eventuale probleme tehnice si logistice.

Pentru cele mai bune rezultate, poti alege intre 3 tipuri de servere IT:

  • Serverele Cloud, de exemplu, beneficiaza de avantajul flexibilitatii, oferind utilizatorului posibilitatea agazduirii unui numar nelimitat de servere virtuale in cadrul unuia fizic.
  • Serverele dedicate sunt printre cele mai apreciate tipuri de servere de pe piata, utilizatorul putand alege configuratia tehnica a acestora, precum RAM-ul, procesorul, sau capacitatea de stocare in functie de nevoile personale.
  • Serverele VPS, disponibile pe pe https://www.pidginhost.com/ro/servere-vps-cloud/, sunt echilibrul perfect intre cele dedicate si Cloud. Acestea iti ofera cele mai bune caracteristici ale celorlalte doua intr-un singur pachet de servicii.

Afla tot ce trebuie sa stii despre colocare inaite de a inchiria un server

Colocarea reprezinta, pe scurt, inchirierea fizica a unei parti dintr-un datacenter, retea sau hardware de la o alta companie de webhosting. Cu toate ca acest sistem nu este popular in randul utilizatorilor mici, ci este preferat de reselleri sau de intermediari, ea ramane o optiune viabila pentru toti cei ce doresc un control absolut asupra spatiului virtual de care dispun.

Furnizorii de astfel de servicii iti pot oferi posibilitatea fie de a inchiria intreg echipamentul necesar colocarii ori de a-l folosi pe cel personal. In functie de alegerea ta, compania care iti va oferi gazduirea server-ului, se va ocupa inclusiv de intretinerea sa ulterioara, in timp ce tu ai controlul abolut al datelor si, eventual, chiar accesul fizic la acest server.

Care este cea mai buna optiune pentru compania ta – Windows sau Linux?

Este o intrebare la fel de veche ca existenta celor doua sisteme de operare. Ca sa intelegi care se potriveste mai bine nevoilor tale, intereseaza-te indeaproape cu privire la particularitatile si beneficiile amandurora.

De exemplu, Linux are o structura mult mai simpla decat Windows. Procesorul, fisierele, dar si device-urile adiacente pot fi accesate in orice moment. Acest lucru se face in general printr-o linie de comanda, desi de-a lungul timpului au aparut anumite aplicatii care simplifica utilizarea acestui proces. Sistemul de operare Linux ofera o fexibilitate enorma, dar poate parea de neinteles pentru un utilizator neexperimentat.

Windows, pe de alta parte, este un sistem mult mai accesibil si familiar majoritatii utilizatorilor de computere. Toate aplicatiile sau programele sunt accesibile utilzatorului printr-o interfata grafica, familiara, in timp ce accesarea sistemului de operare se poate face, de asemenea, printr-o linie de comanda atunci cand este necesar.

Alege sistemul de operare de care tu si colegii tai aveti nevoie pentru a lucra eficient, tinand cont de posibilitatea de a lucra cu servere IT cu potential deosebit pentru compania ta.

Așadar, flexibilitatea tehnologiei iti poate oferi rezolvare perfecta pentru nevoile tale cand vine vorba de webhosting si servere. Fie ca ai nevoie de forta potentata a unui server dedicat sau de flexibilitatea absoluta a unui server Cloud, cu un sistem de operare usor de utilizat cum este Windows-ul sau flexibil si stabil cum este Linux-ul, solutia tuturor problemelor tale este o companie de webhosting, care sa intretina, totodata, serverele pe care tu lucrezi zi de zi.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.