Cum putem preveni pătrunderea diverselor insecte în apa piscinei

2

Cum putem preveni pătrunderea diverselor insecte în apa piscinei

Nu cred că există plăcere mai mare, în timpul verii, decât timpul petrecut în piscină. Dar, surpriză… există un număr mare de insecte (păianjeni, ploșnițe sau gândaci) care împărtășesc aceeași opinie. Chiar și albinele pot poleniza în piscină și, mai rău, pot aduce întregul roi. Faptul că gândacii pătrund în apă este dezgustător, dar mai rău este că unii dintre aceștia pot mușca. Cum putem, însă, convinge acești musafiri nedoriți că piscina este închisă pentru ei sezonul acesta? Ca pentru orice musafir nedorit, trebuie să facem spațiul nelocuibil pentru el, dar ideal pentru noi.

Care sunt principalii suspecți ?

De la gărgărițe, la omizi sau chiar albine, păianjeni, muște sau orice alți gândaci, majoritatea insectelor pot sfârși în piscină. Până la urmă, piscina este afară, în aer liber, în mediul natural a milioane de insecte, văzute sau nevăzute. Majoritatea insectelor văd piscina ca pe o sursă de apă,  dar există  și câteva specii  pentru care piscina este un mediu de viață. Ele trăiesc, mănâncă, se înmulțesc și mor în apă, dacă le este permis . Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt ploșnițele de apă/baltă.

Ploșnițele de apă

Ploșnițele de baltă măsoară aproximativ jumătate de centimetru , cu un corp subțire, de culoare maronie. Au picioare lungi , turtite spre spatele corpului, pentru a putea accelera rapid prin apa în care trăiesc. De obicei, se adăpostesc sub apă și se hrănesc cu alge, materie organică moartă, larve, muște și alte vietăți microscopice. Aproape că putem considera ploșnițele ca fiind benefice, dacă nu ar fi atât de dizgrațioase.

Eliminarea ploșnițelor de apă

Cel mai bun mod de îndepărtare a ploșnițelor de apă este eliminarea hranei acestora. Din moment ce aceste insecte se hrănesc cu alge, atunci atacul împotriva algelor este lucrul cu care trebuie să începem. Curățarea pereților piscinei va elimina dezvoltarea algelor vâscoase. Aspirarea piscinei va colecta algele rezultate în urma curățării pereților.  La final, aplicarea unui clor șoc (15-20 grame de clor rapid granulat pentru fiecare metru cub de apă din piscină) va ucide algele rămase și unele insecte, de asemenea . O altă periere și spălarea nisipului din filtru ar trebui să îndepărteze algele moarte și insectele. Adăugarea clorului în apă este recomandat să se facă pe timpul nopții, întrucât razele solare duc la evaporarea rapidă a substanțelor chimice folosite în piscină.

Ținerea insectelor la depărtare

După îndepărtarea sursei de hrană, următorii pași vor ajuta la menținerea insectelor departe de apa piscinei.  Un algicid, turnat direct în apa piscinei, va încetini creșterea algelor. Fără sursă de hrană în apă, cele mai multe insecte nu au niciun motiv să stea. De asemenea, utilizarea unei prelate pentru acoperirea piscinei, este o soluție excelentă. Cel mai important lucru, oricum, este să menținem un nivel corect al pH-ului și al clorului din piscină. Un kit de calitate pentru testarea apei, utilizat constant, este esențial.

Un ultim aspect, foarte important, este acela de a nu achiziționa produse chimice decât dintr-un magazin specializat în furnizarea substanțelor pentru piscină.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. eu credeam ca, daca imi fac piscina asta e toata investitia. Se pare nu e chiar asa. Am vazut ca si pentru inntretinere sunt costuri destul de mari. La faza asta cu insectele nici nu ma gandisem, dar ai dreptate ca astea sunt peste tot. Iti dai seama sa vrei sa te racoresti in piscina si sa lipeasca ganganii de tine? Oribil. Trebuie prevenita treaba asta.

  2. Nu stiam ca sunt plosnite (vezi imaginea), se deplaseaza in viteza prin apa piscinei, se inmultesc si daca ne ating pielea, simtim piscatura neplacuta…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.