Ardei umpluti cu cus cus SanoVita

De ce am ales SanoVita?

Alimentaţia joacă un rol esenţial în viaţa oricărui om, oferind organismului energia necesară pentru o bună funcţionare. Fiecare individ însă, are un metabolism diferit, asimilând mai uşor sau mai greu nutrienţii din hrana consumată. Foarte importantă este şi calitatea produselor alimentare consumate. Însă din cauza programului încărcat nu de fiecare dată reuşim să consumăm alimente preparate în casă şi care provin din surse organice!

„Mens sana in corpore sano!”

Un corp sănătos nu are nevoie doar de hrană provenită din surse ecologice ci şi de multă mişcare. Sedentarismul şi alimentaţia incorectă nu afectează doar corpul ci şi starea psihică. Pentru a evita asta, este foarte important să acordaţi mai multă atenţie propriei persoane. Nu este nevoie de un abonament la sală pentru a face mişcare. Este nevoie de multă voinţă. Poţi face sport la tine acasă ascultând muzica preferată, sau poţi ieşi în parc la alergat.

Program încărcat? Ce poţi consuma rapid, gustos şi sănătos!

În ziua de azi, majoritatea oamenilor se confruntă cu aceeaşi problemă: lipsa timpului. Să găteşti ai nevoie de timp, iar dacă acesta este limitat, majoritatea preferă hrana de tip fast food care nu este tocmai sănătoasă. Recunosc… şi eu mai pic în ispita ei, însă încerc să nu fac abuz.

Mic dejun rapid, gustos şi sănătos!

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Că trebuie să mâncăm cât mai consistent astfel încât organismul nostru să beneficieze de suficientă energie pentru întreaga zi. Însă nu este totul atât de simplu. Să fim serioşi, puţini sunt cei care la 5 dimineaţa se apucă de gătit şi mâncat. Majoritatea sfârşesc prin a îşi face rapid un senviş pe care să îl consume din mers în drumul spre birou. Din păcate este greşit. Este adevărat că la prima oră a dimineţii nu prea ne arde de mâncat, însă trebuie să ne educăm organismul să evite să sară peste cea mai importantă masă a zilei.

Ce mănânc eu dimineaţa?

Am avut o lungă perioadă de timp în care micul dejun nu făcea parte din rutina mea, iar treptat începusem să mă simt din ce în ce mai slăbită şi obosită. Pentru că ţin la sănătatea mea, am remediat acest prost obicei. Fie că prepar repede o salată verde cu roşii, castraveţi şi puţină brânzică peste care presar un mix de seminţe de la SanoVita (floarea soarelui, dovleac, susan, in), fie că mă bucur de gustul deosebit al cerealelor integrale Musli Excelent pe care le consum cu lapte, fie că savurez un ceai din goji şi lămâie îndulcit cu miere sau cu zahăr brun alături de  o gustărică delicioasă de rondele din orez expandat cu glazură de lupin şi cacao, fie fierb un ou ecologic pe care îl consum cu pâine integrală sau mă răsfăţ cu o salată de fructe, am grijă să nu ies niciodată din casă cu stomacul gol.

Ceai de Goji si lamaie

Ce gătim la cină? – Reţetă de ardei umpluţi cu cuşcuş şi legume. Preparat rapid de post!

Chiar dacă nu reuşim să ţinem tot postul, important este ca măcar miercurea şi vinerea să evităm preparatele din carne. Postul nu are doar rolul religios de a ne înfrâna pofta de mâncare ci şi de a ne detoxifia organismul. Dacă nu ştii ce anume să prepari rapid, gustos şi sănătos, vă recomand să încercaţi o reţetă simplă de ardei umpluţi cu cuş cuş şi legume.

Ingrediente:
  • 4 ardei graşi mari
  • 200 gr CuşCuş de la SanoVita
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 4-5 ciupercuţe medii Champignon
  • 2 căţei de usturoi
  • o ceaşcă fierbinte de supă de legume
  • verdeaţă (pătrunjel sau mărar)
  • sare, piper, cimbru, busuioc după gust
  • ulei de măsline
  • ulei de cocos. (Uleiul de cocos este cea mai sănătoasă alternativă când vine vorba de prăjit legume. Este mult mai sănătos, iar legumele capătă o savoare deosebită). Mai multe întrebuinţări şi beneficii ale acestui ulei de cocos găseşti aici!
  • zeamă de lămâie
Mod de preparare:

În cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aşează ardeii într-o tavă pe o foaie de copt şi stropeşte-i cu puţină sare şi puţin ulei de măsline. Lasă-i la copt 30 minute.

Într-un bol adaugă conţinutul pungii de cuş-cuş. Peste acesta adaugă supa fierbinte de legume, acoperă şi lasă aşa 10 minute. Dacă în acelaşi timp faci o supiţă de legume cu atât mai bine, dacă nu, poţi tăia şi fierbe câteva legume sau poţi fierbe o cană de apă împreună cu o lingură de amestec de legume de la SanoVita. Eu am ales a doua variantă deoarece era mai rapidă. Supa are rolul de a umfla CuşCuş-ul.

Toacă mărunt ceapa, ciupercile şi morcovul şi pune-le la călit într-o tigaie în două linguri de ulei de cocos. Adaugă de la început puţină sare pentru a se înmuia legumele. După ce acestea s-au călit, adaugă usturoiul tăiat rondele, condimentează după gust şi opreşte focul.

Amestecă CuşCuş-ul cu legumele, adaugă verdeaţa şi umple ardeii cu această compoziţie. Pentru un plus de savoare, stoarce zeama de la jumătate de lămâie şi amestecă bine. Pentru că cineva mi-a folosit de dimineaţa legătura de pătrunjel, am rămas doar cu mărar congelat. Pătrunjelul era mai indicat, însă şi cu mărar a fost extrem de gustos.

 

Ardei umpluti cu cus cus SanoVita

Ardeii se servesc calzi!

Raftul cu bunătăţi SanoVita!

Sanovita – „Misiunea noastra este aceea de a educa oamenii in a consuma alimente sanatoase si de a-i ajuta sa isi formeze deprinderi alimentare corecte, cu beneficii majore asupra calitatii vietii.”

Iubesc produsele SanoVita, mai ales că brand-ul este unul românesc, iar produsele lor sunt 100% naturale. Din sertarul de la job nu-mi lipseşte niciodată punguţa cu migdale crude, merişor confiat, caise uscate, sau curmale fără sâmburi, biscuiţi fără gluten din care ronţăi ca un şoricel în pauza de masă.

Bere din ghimbir fără alcool

Fiindca ador nuca de cocos, nu o să închei acest articol fără a vă prezenta uimitoarele beneficii ale uleiului de cocos, iar data viitoare îl voi folosi şi într-un preparat dulce pe care o să îl prezint pe blog.

Beneficii ulei de cocos:

  • este bogat în vitamine şi minerale
  • contribuie la creşterea imunităţii
  • are proprietăţi antimicrobiene, antibacteriene şi antifungice
  • este ideal pentru persoanele care suferă de anumite probleme cardiace
  • oferă energie şi stimulează metabolismul
  • este un adjuvant al sistemului digestiv
  • tratează ulcerul
  • contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului osos
  • nu îşi pierde calităţile chiar dacă esteîncălzit la temperaturi înalte
  • este rezistent la oxidări.
  • contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge
  • stimulează funcţia creierului
  • calmează durerile de gât
  • contribuie la vindecarea mai rapidă a arsurilor
  • poate fi folosit atât în industria alimentară cât şi în cea cosmetică
  • poate fi folosit atât în preparate dulci cât şi în preparate sărate

 

 

Un comentariu la „Sanovita – alternativa unor mese gustoase şi sănătoase! Ardei umpluţi de post!”
  1. berea aia are gust senzational sa stii! Si asta o zic eu, care nu beau bere de obicei. Mie cel mai mult de la Sanovita imi plac rondelele alea de orez glazurate. Le-am gasit si in cora si mereu imi cumpar 3-4 pachete sa am toata saptamana. Imi fac pofta de dulce si tin si de foame.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.