Mănușile de unică folosinţă şi activităţile în care pot fi folosite

1

Mănuşile sunt absolut necesare atât pentru persoanele care lucrează în domeniul medical cât şi pentru cele care lucrează în domenii precum indstria farmaceutică, industria alimentară, industria cosmetică sau chiar industria auto.

Când vine vorba de mănuşi de unică folosinţă, trebuie să ţii cont de faptul că acestea trebuie să ofere atât protecţie, astfel încât pielea să nu intre în contact cu anumite suprafeţe sau substanţe, dar şi dexteritate în mişcare. Pe piaţă există mai multe tipuri de mănuşi examinare, special create pentru a acoperi nevoile utilizatorului.

Mănuşi din latex

Mănuşile din latex sunt cele mai răspândite tipuri de mănuşi de unică folosinţă. Acestea sunt fabricate din cauciuc natural şi sunt biodegradabile. Oferă confort şi dexteritate în timpul utilizării datorită felxibilităţii pe care o au, o bună sensibilitate tactilă, nu alunecă şi oferă protecţie în caz de contact cu substanţe periculoase. Plus la asta, sunt foarte rezistente la  rupere datorită elasticităţii materialului.

În domeniul medical, mănuşile de examinare din latex sunt disponibile în două variante: mănuşi de examinare pudrate şi mănuşi de examinare nepudrate. Din cauza faptului că există destul de multe persoane care prezintă reacţii alergice la acest tip de mănuşi, producătorii de mănuşi medicale au început să comercializeze la scară largă mănuşile din nitril sau din vinil. De reţinut este că mănuşile din latex nepudrate pot fi recomandate şi persoanelor cu alergii doar la anumiţi compuşi.

Mănuşile din latex pot fi folosite în diverse domenii de activitate. Cele mai răspândite sunt în domenii precum medicină şi farmacie. Dacă eşti în căutare de manusi medicale de calitate poţi cumpăra manusi medicale de la Dispotrading!

manusi de examinare

De reţinut că există şi mănuşi cu strat de latex, mult mai rezistente la tăiere utilizate în domenii precum instalaţii, construcţii, service auto, silvicultură, piscicultură sau diverse activităţi casnice precum curăţenie şi grădinărit.

Mănuşi din nitril

Mănuşile din nitril au fost create special pentru persoanele care prezintă alergie la latex. Acestea sunt mult mai rezistente la înţepături însă nu garantează aceeaşi flexibilitate.

Mănuşile din nitril sunt utilizate în special în industria alimentară şi cea cosmetică. Însă pot fi folosite şi ca mănuşi de examinare deoarece nu provocă reacţii adverse, în ciuda faptului că sunt ceva mai groase decât latexul. Sunt uşor de folosit, rapid de îmbrăcat, pot fi folosite la ambele mâini şi oferă rezistenţă ridicată împotriva substanţelor chimice.

Mănuşi din vinil

Mănuşile din vinil pot fi utilizate atât în domeniul medicat, cât şi în industria alimentară. Acestea sunt o alternativă mult mai ieftină şi eficientă a mănuşilor din latex sau nitril, în cazul în care sunt folosite în activităţi care nu necesită un grad ridicat de durabilitate şi protecţie. Mănuşile de examinare din vinil sunt recomandate în special în activităţi medicale de rutină. Acestea sunt uşor pudrate şi nu prezintă risc de alergie. Mănuşile din vinil mai sunt utilizate şi în industria alimentară fiind foarte ieftine şi practice.

Mănuşile de polietilenă

Le găsiţi şi vedeţi peste tot. Sunt foarte ieftine şi uşor de folosit. Chiar dacă nu prezintă rezistenţă ridicată, acestea sunt cele mai folosite mănuşi în domeniul alimentar şi în industria cosmetică. Cel mai adesea sunt văzute la manipularea mărfii în magazin sau în cutiile de la vopseaua de păr.

Mănuşile CPE

Acestea sunt mai groase decât mănuşile de polietilenă şi sunt folosite pemntru a proteja pielea de substanţele folosite pentru dezinfectat corpurile sanitare, dar şi în alte domenii cum ar fi cel alimentar.

Mănuşile TPE

Acest tip de mănuşi se foloseşte în special în industria alimentară, însă pot fi folosite şi în industria cosmetică sau domeniul medical. Sunt foarte elastice şi se mulează uşor!

Indiferent de domeniul de activitate, mănuşile de unică folosinţă sunt foarte importante deoarece  oferă protecţie împotriva substanţelor cu care mâinile pot intra în contact. În acelaşi timp oferă şi un mediu steril, fiind absolut necesare în industria alimentară, cosmetică, farmaceutică sau domeniul medical.

1 COMENTARIU

  1. Eu folosesc si acasa astfel de manusi. Cand toc ardei iute, de exemplu, cand ma vopsesc la par sau cand schimb pamantul florilor, eu le folosesc. In schimb, recunosc ca sunt destul de zgarcita si atenta sa nu poluez prea mult si uneori le spal si le refolosesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.