Ginkgo biloba şi efectele benefice pentru sănătate!

1

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba  este un arbore dionic unic în lume (un arbore care poate fi doar masculin sau doar feminin), care poate supravieţui şi până la 1000 de ani. Acesta are o coroană bogată şi creşte în medie 30-40 metri însă poate ajunge şi la o înălţime de 120 metri. Ramurile plantei sunt scurte, iar frunzele în formă de evantai. Fructele au formă rotundă şi sunt necomestibile. În regnul vegetal, este considerat unul din cei mai vechi arbori de pe Pamânt, fiind cunoscut sub denumirea populară de „patru-bani”„arborele pogodelor” „arborele templier japonez” sau „caisa argintie” .

Frunzele şi fructele de Ginkgo biloba sunt folosite în scop terapeutic încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională chineză și japoneză. Cu timpul au început să fie utilizate pe scară largă datorită efectelor sale benefice.  Cele mai importante substanţe active pentru organismul uman se regăsesc însă în frunze.

Pe piaţă există o gamă largă de produse bazare pe Gingko Biloba. Se găsesc în farmacii sau magazinele naturiste sub formă de capsule, tincturi, ceaiuri sau creme, şampoane etc.

Beneficii ginkgo biloba

Intern

 • Are un efect benefic asupra sistemului nervos central, stimulează nivelul de oxigen în creier, combate oboseala, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de concentrare. În acelaşi timp este un bun adjuvant în tratarea afecțiunilor oculare sau ale urechilor
 • Un bun adjuvant în fluidizarea sângelui, contribuie la creşterea fluxul sanguin, fiind în acelaşi timp şi un bun tonifiant asupra sistemului venos;
 • Este un bun adjuvant în afecţiuni cardio – vasculare, îmbunătăţeşte circulaţia cerebrală, previne accidentul vascular cerebral, apariţia varicelor pe membrele inferioare
 • Are efecte remarcabile în combaterea sindromului premenstrual, menopauză sau impotenţa cauzată de probleme circulatorii
 • Este un bun adjuvat în tratarea arterite
 • Este recomandat persoanelor care se confruntă cu o circulație periferică deficitară, înlăturând senzația de mâini și picioare reci.
 • Este ideal pentru persoanele în vârstă pentru problemele legate de circulaţia sângelui, senzaţiile de ameţeală, sau combaterea bolii Alzheimer sau a bolii Parkinson.
 • Are un rol important în controlul colesterolului şi împiedică lezarea organelor cauzată de radicalii liberi.
 • Previne şi combate depresia
 • Contribuie la stagnarea tumorilor mamare

Extern

Extern este utilizat în creme pentru eliminarea celulitei sau în şampoane pentru stimularea circulaţiei sângelui de la nivelul scalpului.

Precauţii şi contraindicaţii

Chiar dacă este un supliment alimentar, indicat este să întrebaţi medicul înainte de a începe un tratament.

Ginkgo biloba nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care suferă de tulburări de coagulare a sângelui sau care urmează un tratament medicamentos cu pilule antidepresive.

Ca efecte secundare în unele cazuri, tratamentul cu Ginkgo Biloba poate provoca dureri de cap, stare de nelinişte, vărsături, ameţeli, mâncărimi la nivelul pielii, erupţii cutanate sau diverse probleme gastro-intestinale. Dacă aveţi astfel de reacţii este bine să întrerupeţi imediat tratamentul şi să vă consulte un medic.

Dacă sunteţi în căutare de preţ Ginkgo biloba avantajos, găsiţi ginkgo biloba pe herbagetica.ro!

1 COMENTARIU

 1. Eu am luat gingko biloba pentru o perioada de timp. Nu era de la Herbagetica. Nu mai stiu de la ce firma era. Ma ajuta destul de mult sa combat starea de somnolenta si sa ma concentrez, dar trebuia sa iau de 3 ori pe zi si cam uitam si nici nu imi placea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.