Petrecerile tematice pentru copii sunt la modă! Copilul tău ce costum preferă?

3

Pe măsură ce cresc, copiii devin din ce în ce mai pretențioși. Este firesc să își dorească să aibă parte de o aniversare de vis. Au diverse idei despre cum ar trebui să arate petrecerea perfectă și sunt foarte atenți la detalii.

Dar nu numai copiii au idei, ci și părinții. O mare parte din adulții de azi, nu au avut atât de multe modalități de a își petrece aniversarea sau ziua numelui. De obicei petrecerile copilăriei aveau loc acasă cu familia și câțiva prieteni apropiați. Ce e drept, copiii de atunci aveau alte concepții referitoare la cum ar trebui să arate o petrecere perfectă. Bineînțeles că nu lipsea distracția, însă petrecerile de atunci erau destul de diferite de cele de acum.

În zilele de azi, majoritatea petrecerilor au loc la restaurant, respectând o anumită temă aleasă de copil și pusă în practică de organizatorul de evenimente sau familie.

Unii părinți aleg să organizeze petreceri tematice încă de la botezul copilului. Și continuă așa la aniversare, ziua numelui sau alt eveniment important din viața copilului care merită sărbătorit cu fast. Când e copilul mic, părinții aleg tema, mai ales în primii 2-3 ani. Apoi deja preferințele adulților sunt eclipsate de dorințele arzătoare ale copiilor. Și poți refuza??? Da poți! Însă depinde ce.

costum Crăiasa Zăpezii

Dacă fetița ta vrea să fie Crăiasa Zăpezii în toiul verii o poți refuza? Nu ai nevoie neapărat de un organizator de evenimente. Improvizezi un decor alb din fulgișori, paiete albe, argintii și albastre, asezonezi totul cu multă înghețată, inviți toți prietenii, îi închiriezi sau cumperi un costum Craiasa Zapezii fete și ți-ai făcut copilul fericit. Cine a spus că poate îmbrăca un astfel de costum doar la serbarea de Crăciun sau la petrecerea de Revelion? Ce e mai important pentru tine?   Orgoliul sau fericirea copilului. Bine, nu trebuie să trecem în extrema cealaltă și să cedăm la toate dorințele copiilor. Însă le putem readapta astfel încât să fiți și voi mulțumiți și copiii fericiți.

Dacă băiatul tău vrea să fie SpiderMan sau alt erou din desenele animate preferate, atunci împlinește-i visul. O să vă rămână veșnic în minte aceste clipe memorabile. Băiatul meu de exemplu la doar 3 ani și jumătate vrea să fie Carla’s Dreams. Sincer, are gusturi bune! 😀

Pentru serbări acum la modă este portul tradițional. Se pare că acesta a revenit în forță după ce a primit apreciere de peste hotare. Că deh… românul prețuiește autenticitatea abia după ce altcineva i-o prezintă. Dacă vrei ca cea mică să strălucească precum o stea pe scenă, atunci va trebui să ai grijă ca pe lângă momentul artistic să atragă atenția și prin ținută. Un costum popular țărăncuță pentru fetițe sau un costum popular pentru băieței reprezintă cea mai bună alegere pentru un astfel de moment.

Foarte important pentru toți părinții! Nu căutați să le tăiați aripile și să le impuneți propriile vise. E un mod egoist de a gândi. Voi doar aveți grijă să îi încurajați în ceea ce fac și să îi îndrumați atunci când este cazul.

3 COMENTARII

  1. Articolul tau imi aduce aminte de serbarile de la scoala si de petrecerile tematice de cand erau mici copiii mei. Doamne cate costume am folosit, mai ales la Daria.

  2. nepoatele mele sunt inca mici, dar abia astept sa mai creasca si sa putem citi povesti impreuna si sa aflu care ssunt personajele lor preferate. Abia atunci vom decice pe cine sa invitam la o petrecere tematica de ziua lor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.