Tusea nu se trateaza cu antibiotice – afla despre tusea la copii si ce masuri trebuie luate

1

Tusea este o manifestare in cazul racelilor cel mai adesea. Desigur, vizita la medicul copilului este necesara pentru a exclude alte probleme, pentru a depista ce anume provoaca aceasta manifestare, Insa trebuie stiut faptul ca nu este necesar a se urma tratamente cu antibiotice. Pe cat de neplacuta este, pe atat de inofensiva in unele cazuri si nu tusea se trateaza ci raceala in sine, cauza principala si nu un efect al acesteia.

Administrarea de antitusive nu este mereu o idee buna, intrucat pana la urma si tusea are un scop, anume de a curata caile respiratorii de sputa. Si totusi, ce tip de tratament tuse copii se impune pentru a scapa de aceasta problema?

doctor tusea copii

Cand tusea nu este grava

Pentru copii de peste un an tusea este cel mai adesea un simptom de raceala. Nu este insa grav, atat timp cat nu este insotita de altele precum febra, varsaturi, apatie, refuz de hidratare sau respiratie sacadata si/sau suieratoare. In caz contrar, situatia devine alarmanta. Ar putea fi chiar o infectie, un caz care necesita tratament de antibiotice. Insa cazurile sunt mai rare cand vine vorba de acest diagnostic.

Tusea nu este grava in fond, atat timp cat nu afecteaza viata si ritmul copilului. Poate fi spre exemplu un semn al astmului, indeosebi cand se observa ca situatia se inrautateste mai ales noaptea, cand cel mai mic efort declanseaza tusea si cand aceasta dureaza destul de mult, pana la dificultatea de a respira normal.

Remedii

Tusea poate fi si o manifestare la aerul prea uscat. Astfel ca este necesar un umidificator sau intervin orice alte forme care ajuta la reglarea umiditatii din spatiul de locuit. Sau poate fi tusea manifestata fata de un anume factor iritant, spre exemplu la diferite mirosuri, la fum etc. Altceva in afara de eliminarea imediata a cauzei nu va fi necesar.

In cazul celor care tusesc pentru ca au secretii, este bine de stiut ca hidratarea ajuta la subtierea secretiilor si deci la o mai buna eliminare, ceea ce in fond ajuta si la ameliorarea tusei.

Unele produse de tip suplimente alimentare, cu extracte naturale desigur, pot ajuta si ele. Daca tusea este combinata cu durerea in gat, daca este din cauza racelii, daca este ceea ce a ramas ca urmare a unei raceli etc. se pot administra astfel de suplimente si produse cu un spectru larg, pentru imunitate spre exemplu. In orice caz, medicul curant isi va da acordul asupra acestui lucru.

Cand tusea este grava

O atentie sporita trebuie sa o aiba parintii in a nu confunda tipurile de tuse si manifestarile acesteia. Spre exemplu, un bebelus de pana in 4 luni nu manifesta tuse, deci o astfel de stare trebuie sa ii trimita pe cei in cauza de urgenta la medic.

Pe fondul unor alte afectiuni, cand febra este severa, deja tusea pare sa fie o alta picatura insa si cea care poate chiar sa implice nevoia de actiune medicala.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.