De ce aparataj modular și nu aparataj electric clasic?

0

Te-ai mutat într-un apartament mic și nu știi cum să îl pui în valoare mai bine? Ei bine, pe lângă mobilă nouă, un parchet rezistent și de înaltă calitate, ferestre din geam termopan cu tâmplărie din lemn și alte îmbunătățiri indispensabile confortului tău, trebuie să iei în calcul și instalarea unui aparataj modular.

Instalația electrică reprezintă o mare problemă mai ales în blocurile vechi, construite înainte de 1990. Dacă te-ai mutat deja într-o astfel de locuință, atunci trebuie să ai în vedere și verificarea întregii instalații electrice. Bineînțeles că această verificare va fi făcută de un electrician. Acest pas este foarte important, deoarece o instalație electrică veche și cu probleme îți poate arde toate aparatele pe care le ai în priză, iar prejudiciul mai mult ca sigur este imens pentru bugetul familiei.

aparataj modular

Ulterior va trebui să achiziționezi întrerupătoare, prize modulare, diode, doze, siguranțe, becuri economice, corpuri de iluminat, prelungitoare și tot ce ai nevoie pentru ca aparatura electronică și electrocasnică din locuință să fie pusă în funcțiune fără niciun fel de risc.

Aparataj modular versus aparataj electric clasic!

Chiar dacă spațiul în care locuiești este mic, asta nu înseamnă că nu ar trebui să țină pasul cu noile tendințe în materie de design interior. Mai ales că se pune un accent deosebit pe stilul minimalist, cu puțină mobilă, cât mai aerisit și luminos. Profită de acest aspect și transformă-ți locuința într-un spațiu cât mai util și prietenos, renunțând la clasicele prize și întrerupătoare și înlocuindu-le cu unele modulare. Astfel îți va fi mai ușor să îl amenajezi după bunul plac și să-l transformi într-un adevărat cămin.

Dacă dorești să luminezi mai bine o anumită încăpere, să te bucuri de lumină la o anumită intensitate sau să pui accent pe anumite detalii, poți folosi diverse corpuri de iluminat care să-ți pună în valoare fiecare obiect din locuință. Probabil știți cât de plictisitoare și incomode sunt luminile plasate central în cameră. Luminează încăperea, însă anumite obiecte de decor cad într-un con de umbră ca și când nu ar exista.  Cu ajutorul unui aparataj electric modular poți pune în valoare un tablou, o oglindă sau un alt obiect de suflet la care ții în mod special. O lumină poziționată într-un loc potrivit va schimba total întregul ambient din locuință și cu siguranță te va binedispune. Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a seta intensitatea luminii după bunul plac astfel încât să te bucuri de tot confortul.

Și din punct de vedere estetic aparatajul modular este o alegere potrivită. Poți opta pentru prize, rame ornament și întrerupător modular de diverse culori, astfel încât să se potrivească perfect cu aspectul general al camerei. Întrerupătoarele și prizele clasice sunt banale și uneori total inestetice.

Un aparataj modular spre deosebire de unul clasic oferă funcții multiple. Astfel nu vei sta cu cabluri întinse prin toată casa și vei avea posibilitatea să conectezi la o singură doză mai multe prize modulare, priza pentru internet, priza pentru cablu TV, priza pentru telefon, cablare structurată sau port USB.

Astfel, atunci înainte de a achiziționa astfel de prize, indicat este să se țină cont și de calitate, design, multifuncționalitatea diferitelor dispozitive conectate sau capacitatea fluxului de date  pe care echipamentele periferice le cer, astfel încât priza să facă față tuturor solicitărilor.

Un aparataj modular spre deosebire de unul clasic, va ridica locuința la un alt nivel pe treapta evoluției, transformând-o într-o locuință inteligentă.  Cu ajutorul dispozitivelor modulate ai posibilitatea de a beneficia de control de la distanță, de detectori de prezență pentru iluminat automatizat, lămpi pentru siguranță, control temperatură, alerme tehnice.

Un alt avantaj este reprezentat de posibilitatea de a controla mai ușor consumul de curent, locuința ta transformându-se astfel în una ecologică datorită consumului redus de energie.

Un alt avantaj al aparatajului modular este legat de siguranță. Prizele modulare sunt prevăzute cu protecție, astfel încât să nu vă fie teamă că acestea ar putea reprezenta un pericol pentru copii.

De unde poți achiziționa un aparataj modular de calitate?

Recomand să achiziţionaţi aparataj electric de la Emenat Work.

eMenatwork.ro oferă cele mai bune soluții pentru orice locuință modernă. Pe site găsiți o gamă variată de produse de calitate pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Mai mult decât atât, este unul din cei mai importanți distribuitori de pe piață a produselor Vimar, un producător italian care a reușit să îmbine perfect calitatea, estetica și inovația tehnologică cu instalarea facilă, totul la un raport calitate preț avantajos.

Produsele Vimar sunt prezente pe piață încă din 1945 și  treptat au cunoscut ce înseamnă evoluția. Asta pentru că producătorul italian a pus un preț deosebit nu numai pe calitate ci și pe economie și design. Chiar dacă sunt puțin mai scumpe comparativ cu alte produse asemănătoare, costurile inițiale vor fi amortizate însă în timp. Nu ai absolut nimic de pierdut.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.