aparataj modular vimar întrerupător modular

Întrerupătoarele sunt acele aparate prin intermediul cărora se poate face comanda iluminatului într-o locuinţă. Acestea sunt instalate în special lângă uşa de la intrare astfel încât, atunci când intri în încăpere, să-ţi fie uşor să aprinzi lumina.

Ţinând cont de evoluţia tehnologiei şi dorinţa omului de a se bucura de confort, în ziua de azi se găsesc mai multe tipuri de întrerupătoare.

aparataj modular vimar întrerupător modular

Bineînţeles că cele mai răspândite şi cunoscut rămân întrerupătoarele clasice.  În ultimi ani însă, au început să devină din ce în ce mai populare întrerupătoarele modulare. Întrerupătoarele modulare sunt realizate după standardul italian şi oferă posibilitatea montării mai multor întrerupătoare într-un spaţiu mai restrâns. Pentru asta ai nevoie de doze speciale, dreptunghiulare, soporţi, rame decorative. Chiar dacă sunt ceva mai greu de instalat, acestea sunt mai rezistete, sigure şi estetice. Dacă instalarea unui astfel de sistem te face să dai un pas înapoi, poţi opta pentru un întrerupător reglabil, astfel îţi va fi mai uşor la instalare. În plus, dacă doreşti să asortezi întrerupătorul cu decorul camerei, poţi opta pentru întrerupătoare Vimar de cea mai bună calitate de diferite culori. Intră pe site-ul emenatwork.ro şi alege ce întrerupător Vimar ţi se potrieşte.

Tipuri de întrerupătoare:
  • simple – care au comandă asupra unui singur circuit de iluminat. Acestea sunt cele mai comune şi se găsesc în orice locuinţă.
  • duble – comutatoare care au comandă asupra a două circuite de iluminat. Întrerupătoarele duble sunt folosite în special în camerele mai mari. În funcţie de necesitatea utlizatorului, poate fi folosit un circuit (care va aprinde un singur bec) sau ambele (care va aprinde două sau mai multe becuri). Un întrerupător dublu este mai mult decât util în orice încăpere.
  • cap – scară – întrerupătoare care au rolul de a comanda un circuit de iluminat din două puncte diferite. Acest tip de întrerupător este folosit în special pe scările de bloc, sau de consumatorii casnici care au holuri lungi şi doresc să aibă comandă asupra sursei de lumină din ambele capete ale holului.
  • întrerupătoare cruce – acestea permit comanda asupra circului de iluminat din mai multe puncte, însă nu poate fi folosit fără cel cap scară. Sunt folosite în special pe scările de bloc între etaje.

În ceea ce priveşte utilitatea, întrerupătoarele pot fi:

  • prevăzute cu lumină de control. Acestea sunt prevăzute cu un led, astfel încât să-ţi fie mai uşor să îl găseşti în timpul nopţii.
  • cu senzor de mişcare. Acestea sunt foarte utile mai ales pe scări de bloc. Întrerupătoarele cu senzor de mişcare pot fi folosite şi de consumatorii casnici. Acestea aduc un plus de confort şi contribuie la economisirea energiei. Pot fi setate astfel să se aprindă doar într-un interval orar atunci când senzorii de mişcare simt prezenţa cuiva în încăpere. Astfel nu îţi vei face griji niciodată că ai uitat lumina aprinsă şi încarci inutil factura la electricitate.
  • cu temporizator – dacă eşti plecat de acasă şi te temi să nu fii vizitat de hoţi, poţi opta pentru un întrerupător care permite aprinderea şi stingerea luminilor din casă gradual sau la anumite intervale de timp.
  • întrerupătoare care oferă gradual lumină. Acestea permit un control eficient al intensităţiiţii luminii în funcţie de nevoile tale.
Un comentariu la „Tipuri de întrerupătoare. Alege-l pe cel potrivit nevoilor tale.”
  1. Si la mine necesita cateva schimbari ale intrerupatoarelor, dar, daca nu e o mana de barbat in casa care sa ia initiativa. Eu si mama, doua neputincioase, doua nepricepute, nici nu as sti ce sa aleg iar meseriasii sunt greu de gasit si destul de costisitori.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.