Cauți un cadou pentru copilul tău? Alege jocuri de logică și sigur vei face cea mai bună alegere.

0

Suntem deja la jumătatea lui decembrie și mai este puțin până când cea mai așteptată sărbătoare va sosi. Mai mult ca sigur orice copil își dorește să găsească cât mai multe jucării sub brad. Însă ce să cumperi? Indiferent cât de scumpe sunt cadourile, copilul nu va ține minte valoarea lor ci modul în care s-a bucurat de ele. Bineînțeles că vârsta copilului este un criteriu la fel de important cum este și dorința acestuia. Însă dacă îi vei cumpăra diverse jocuri de logică, mai mult ca sigur îl vei bucura deoarece îl vei ajuta să-și pună imaginația la contribuție și să-și dezvolte latura cognitivă.

Chiar dacă timpul nostru în calitate de părinți este destul de limitat din cauza jobului sau al altor activități care ne solicită, trebuie să alocăm timp copiilor nu numai pentru teme ci și pentru joacă. Ce este mai plăcut decât a te distra în familie? Iar dacă îmbinăm distracția cu munca și educația, atunci și mai bine.

jocuri de logică

Pentru a contribui la dezvoltarea imaginației copiilor, poți cumpăra jocuri logice, jocuri educative sau de strategie. Mai ales că celor mici chiar le plac astfel de jocuri deoarece nu sunt limitate ci de perspectivă, oferindu-le șansa să își dezvolte imaginația, inteligența și  creativitatea. Astfel, vor putea fi buni strategi nu numai în jocuri ci și în viața de zi cu zi.

Mai mult decât atât. Fiecare jucărie este diferită în mâna fiecărui copil. Pentru că nu toți suntem la fel, chiar dacă jucăriile în esență sunt aceleași. Fiecare copil privește într-un mod diferit jucăria. De aceea ar trebui să ca mitul conform căruia jucăriile sunt nefolositoare și reprezintă doar o pierdere de timp, ar trebui să pice. Pentru un copil, jucăriile sunt foarte importante. Pentru că cei mici au capacitatea de a își dezvolta rapid inteligența și imaginația dacă o fac într-un mod plăcut.

Gândiți-vă la voi. Dacă sunteți stresați uitați anumite lucruri pe care le aveți de făcut la job și acasă, nu reușiți să vă concentrați suficient asupra proiectelor în derulare. Apoi când vă amintiți sau vă vin idei e deja prea târziu. Ei bine, copiii nu au griji, iar faptul că pot învăța ceva prin joacă reprezintă un mare avantaj.

Iar dacă tot suntem în luna cadourilor, alege să cumperi pentru copilul tău și jocuri de logică, de care să vă bucurați împreună ori de câte ori aveți ocazia. Gestul va conta mai mult decât ultimul tip de telefon sau tabletă, haine de firmă sau un coș plin cu dulciuri. Mai ales pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.