Cum alegi ochelarii în funcție de forma feței? Sfaturi pentru cei mai potriviți ochelari de soare!

3

Mai mult ca sigur și tu ai văzut o pereche de ochelari de soare care ți-au căzut cu tronc. Însă când i-ai probat și te-ai privit în oglindă, tot entuziasmul s-a năruit pe loc. Asta deoarece forma și mărimea ramei nu se potrivesc cu forma și mărimea feței.

Indiferent de forma ramei, primul criteriu de selecție este mărimea ochelarilor. Doar nu vrei o pereche de ochelari care să-ți acopere toată fața. Dimensiunile le alegi în funcție de mărimea feței, indiferent de modelul ales.

Forma ramei – un criteriu esențial pentru cei mai frumoși ochelari de soare!

Forma remei o alegi în funcție de forma feței! Aici găsești diferite modele pentru orice tip de față. Dacă nu știi ce să alegi, următoarele sfaturi cu siguranță îți vor fi de folos.

Fața în formă de inimă

Persoanele care au fața în formă de inimă au fruntea mai lată, iar bărbia și maxilarul mai mici. Cele mai potrivite rame pentru persoanele din această categorie vor purta ochelari cu rame fără contur, înguste, mici și ușor pătrate. O alegere excelentă ar fi ramele mai late decât fruntea în partea de sus și ceva mai accentuate în partea de jos. Astfel se va crea un echilibru între partea de sus a feței și lățimea ramei alese. În același timp, încearcă să eviți ochelarii care au rame supradimensionate pentru a nu aglomera fața.

Față rotundă

Dacă ai fața rotundă îți va fi ceva mai greu să-ți alegi o pereche de ochelari potrivită. Asta pentru că nu trebuie să ții cont doar de forma ramei ci și de mărimea ei. Persoanele cu față rotundă au obrajii rotunzi și fruntea lată, existând o proporție apropiată între lungime și lățime. Pentru a crea un contrast între forma feței și forma ramei, cele mai potrivite rame sunt cele cu unghiuri ascuțite. Astfel se va crea un echilibru care va defini perfect forma feței, dând impresia de alungire. Cele mai potrivite rame sunt cele dreptunghiulare.

Fața pătrată

Persoanele cu fața pătrată au o frunte pătrată, o zonă a ochilor și a nasului bine evidențiată, maxilar puternic bine definit și o bărbie caracterizată printr-o linie pronunțată. Cele mai potrivite rame pentru o astfel de față sunt cele rotunde, cele care au partea de sus mai evidențiată sau brațele groase. Astfel se va diminua aparent din lungimea feței.

Față ovală

Fața ovală este cea mai comună, iar persoanele care au o astfel de formă a feței pot purta aproape orice model de ochelari de soare. Acest tip de față este bine proporționată, de aceea ar fi de preferat să alegi rame care să nu-ți acopere prea mult fața. Cele mai potrivite sunt ramele rectangulare, însă la fel de bine dau și ramele de tip „cat eye” sau „aviator”.

Pe lângă forma ramei, trebuie să mai ții cont și de culoarea lentilei, dacă aceștia sunt polarizați, potriviți pentru condus, sau au factor de protecție UV. Dacă te-ai hotărât să achiziționezi o pereche nouă de ochelari, caută outlet ochelari de soare și cu siguranță vei găsi modelul potrivit.

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.