Totul pentru confortul tău!

2

Vi s-a întâmplat să veniți de la job și să vă trântiți direct în pat? Dacă spuneți că NU eu chiar nu vă cred. Mai mult ca sigur ați pățit asta cel puțin o dată. Și tolăniți așa pe saltea printre perne, în hainele de stradă ați adormit instant. Cel mai odihnitor somn chiar dacă a durat doar un ceas.

În ultimul timp oboseala a devenit una din cele mai mari probleme cu care ne confruntăm. Și nu vorbesc aici doar de oboseala fizică ci și de cea psihică. Pur și simplu stresul, grija zilei de mâine, problemele de la job, neajunsurile de acasă ne fac să uităm că avem nevoie de timp pentru a ne încărca bateriile. Cum apare o situație neprevăzută, mai rupem puțin din timpul alocat somnului. Iar toate acestea adunate la un moment dat ne fac să cădem efectiv din picioare. De aceea odihna este extrem de importantă.

perne

Cum poți avea un somn odihnitor?

Cum trebuie să fie salteaua, ce perne alegi, ce tip de lenjerie să folosești!

Când ne așezăm în pat trebuie să uităm de griji. Însă pentru a uita avem nevoie și de puțin ajutor. Salteaua, pernele, lenjeria, pilota, toate trebuie să fie de calitate superioară și să ne asigure tot confortul pentru a avea parte de un somn de calitate.

De exemplu, persoanele predispuse la diferite alergii, ar trebui sa folosească doar perne antialergice, astfel încât somnul să nu fie afectat.

Acest lucru este valabil și pentru saltele. Alege de fiecare dată o saltea confecționată din materiale naturale, tratată antistatic, antibacterian şi antifungic. Cât de tare sau cât de moale e, tu decizi. Ideale sunt acele saltele cu spumă de memorie, care ia forma corpului și oferă un plus de confort în timpul somnului.

În ceea ce privește lenjeria, alege de fiecare dată lenjerii din bumbac, care să nu alunece de pe saltea și să îți ofere un confort termic sporit.

Și din punct de vedere cromatic, decorul camerei joacă un rol important. În dormitor nu au ce căuta culorile vii sau combinațiile cromatrice care să-ți obosească privirea. Poți da o pată de culoare mai intensă cu ajutorul unor perne pentru casa decorative. Ce culori preferi, ție trebuie să-ți placă! Poți opta pentru modele de perne decorative în diverse forme, pufoase sau în culori nonconformiste astfel încât să scoată din anonimat încăperea.

Alți factori importanți: lumină, televizor, temperatură, zgomot

Sunt persoane care nu pot adormi dacă în încăpere există vreo sursă de lumină. De aceea este bine ca înainte de culcare să trageți de fiecare dată draperiile. Nu numai că lumina de afară provenită de la iluminatul stradal vă va incomoda, dar vă va feri și de alți ochi indiscreți.

În ceea ce privește zgomotul, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Dacă locuiți în zone intens circulate vă va trebui timp pentru a vă acomoda.

Când vine vorba de odihnă, foarte importantă este și temperatura din cameră. Pentru un somn odihnitor aceasta trebuie să fie în jur de 20 de grade Celsius. Însă valoarea poate să difere ușor de la o persoană la alta. Tu vei ști mai bine să o reglezi astfel încât să ai parte de tot confortul pe timpul nopții.

Televizorul poate fi extrem de obositor pentru unele persoane. Încercați să îl folosiți cât mai puțin în timpul nopții și cu siguranță o să vă bucurați de un somn liniștit. Dacă vă plictisiți, mai bine citiți o carte. Vă garantez că e mult mai plăcut, educativ și folositor.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. O saltea cu memorie și o pernă bună sunt tare bune în patul omului! 🙂
    De felul meu sunt mai ciudățel, mă simt bine cu televizorul aprins, de obicei îl las pe programe de știri ca să mă trezesc informat! 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.