Câinele tău, prietenul tău! De ce să adopți un cățel?

5

Dacă ai luat decizia și ai adoptat un câine trebuie să ții cont de faptul că ai adus în familie un nou membru. Acesta trebuie să primească în noua familie locul cuvenit, adică să fie tratat cu multă dragoste și să fie bine îngrijit. Dragostea oferită de câine în schimbul a ce îi oferi tu este inimaginabil mai mare.

Un cățel schimbă mult viața unei familii, mai ales dacă aveți și un copil mic. Ce poate aduce bun în viața vostră?

cățel

Un cățel aduce multă iubire

Un câine te va iubi necondiționat, indiferent de statutul tău social, posibilitățile materiale, aspectul tău fizic, convingerile politice sau religioase. El nu te va judeca pentru greșelile pe care le faci. El se va bucura sincer de fiecare dată când te vei întoarce de la servici și te va aștepta nerăbdător atunci când vei fi plecat în deplasare. De exemplu, cățelușul meu cât am stat în maternitate, doar pe preș la ușă a stat și m-a așteptat. Îmi spunea soțul cum tresărea de fiecare dată când auzea zgomot pe scară, cum se uita atent și adulmeca să mă simtă. Iar când am venit acasă pur și simplu plângea de bucurie.

Te face mai responsabil

Un cățel implică multă responsabilitate. Trebuie scos la plimbare de cel puțin două ori pe zi, bineînțeles să aveți cu voi punguța pentru a aduna mizeria lăsată deoarece așa este normal într-o societate modernă.

Trebuie să îi lași mereu mâncare și apă suficientă cât timp ești la job, astfel încât să nu sufere de foame sau sete. Ai grijă să îi cumperi hrană potrivită vârstei și taliei, dar și alte produse necesare pentru igienă. Puteți comanda cele necesare de la acest pet shop!

Trebuie să îl duci periodic la medicul veterinat pentru a îi face toate tratamentele antideparazitare interne și externe. Noi am folosit produse de la Maravet.

Contribuie la creșterea imunității

Este dovedit științific faptul că într-o familie în care există un copil și un cățel, vizitele la medicul pediatru sunt considerabil reduse. Asta pot susține și eu. Băiatul meu nu nu s-a îmbolnăvit prea des și nici nu a avut niciodată nevoie de internare. Doar mici răceli obișnuite tratate la domiciliu. Cu sinceritate spun că sunt oameni care nu sunt îngrijiți așa cum este îngrijit cățelul meu și mai mare teamă îmi este de microbii luați de la unii oameni decât de cei ai cățelului nostru.

Te menține în formă

Sedentarismul este una din marile probleme ale societății. Un cățel te va ajuta să ieși din rutină și să faci împreună cu el mișcare.  Dacă stai la bloc, situația te cam obligă să ieși cu el la plimbare. O dată ieșiți afară, cățelul va avea grijă să te plimbe el pe tine dacă tu ești leneș. Cățeii iubesc să facă mișcare, iar o plimbare în aer liber e un motiv de bucurie pentru ei. Să fii sigur că va profita de ieșire indiferent cât ești tu de obosit.

Îți ridică moralul și încrederea în tine

Mai mult ca sigur un câine atrage simpatia celor din jur, implicit și tu vei atrage la rândul tău simpatia fără să-ți dai seama. Nu degeaba se fac glume pe seama persoanelor singure. Se spune că dacă vrei să îți găsești ușor un partener este suficient să ieși la plimbare cu un cățel. Oare așa să fie? Nu garantez asta, însă pot garanta că un cățeluș e capabil să îți ridice moralul. Indiferent cât ești de supărat, un câine va reuși mereu să te înveselească. În plus te va ajuta să ai mai multă încredere în tine.

Dacă timpul îți permite și nu ai încă un cățel, atunci e timpul să îți faci un prieten necuvântător. Sigur îmi vei mulțumi.

P.S. Îți recomand să adopți nu să cumperi. Mai ales dacă vrei un cățeluș pe care să îl îngrijești și să îl iubești, nu unul cu care să te lauzi. Dragostea nu poate fi cumărată cu bani.

5 COMENTARII

  1. Mi-ar placea sa am o pisicuta. Un catel, necesita mai multe responsabilitati, mai ales atunci cand locuiesti la bloc, si nu m-as risca. Imi place cand vine fi-meu acasa cu prietena lui, care are o catelusa – canich, Shely o cheama, si pe care il iau cu ei mereu. De Revelion, ei au plecat la Straja si mi l-au lasat-o mie, dar au fost dati, in care l-au luat si pe el la munte. Abia se vedea din zapada. 😀 E adorabila.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.