Să poneşti o afacere în România este destul de greu, dar nu imposibil. Mai ales când resursele financiare sunt limitate, iar tu ai nevoie de investiţii serioase pentru a deveni un adevărat lider de piaţă. Ce e drept, o afacere profitabilă se construieşte în timp, cărămidă cu cărămidă.

Pentru asta ai nevoie pe lângă investiţii financiare şi de multă determinare, un plan de afaceri bine pus la punct, oameni profesionişti care să se implice în proiect acordând multă seriozitate fiecărui detaliu, studii de piaţă, campanii de marketing şi noi strategii de afacere, dar mai ales clienţi mulţumiţi care să te recomande mai departe.

Ţinând cont de faptul că pentru a îţi menţine afacerea în top trebuie în permanenţă să te reinventezi, mai mult ca sigur vei fi nevoit să investeşti masiv. În cazul în care ai un plan bun de dezvoltare şi eşti sigur de reuşită atunci ai disponibile trei modalităţi de finanţare.

Economii

Oare cine mai face economii în ziua de azi? Poate pare greu de crezut dar sunt multe persoane chibzuite care au grijă să pună lunar un ban deoparte pentru „zile negre”. Ei bine, dacă obiceiul de a economisi este constant, în timp se adună o sumă frumuşică de bani. Dacă eşti una din acele persoane, atunci banii adunaţi din economii îi poţi reinvesti în afacere. Însă dacă economiile nu sunt suficiente, atunci poţi solicita un împrumut bancar sau poţi accesa fonduri europene. Nurecomand împrumuturi bancare din alte surse decât cele legale şi nici de la prieteni, deoarece în cazul în care afacerea va avea de suferit nu ve-ţi pierde doar bani ci şi prietenii.

Credie IMM

Aici găsiţi mai multe tipuri de credite pentru IMM-uri, special create pentru orice atreprenor de succes.

  • investeşte româneşte: un credit special creat pentru antreprenorii româi care doresc să-şi dezvolte afacerea promovând doar produse şi servicii româneşti. O iniţiativă lăudabilă aş putea spune, deoarece ţara noastră are un potenţial bun de dezvoltare şi multe lucruri frumoase de oferit.
  • leasing – dacă doreşti utilaje noi sau autovehicule, atunci leasing-ul îţi oferă şansa de a nu ţine banii blocaţi cumpărând cash toate aceste mijloace fixe. În plus există şansa să nu ai suficienţi bani disponibili, aşa că o rată lunară te va ajuta să-ţi dezvolţi afacerea fără a depune un efort financiar suplimentar.
  • linii de credit, capital de lucru – un astfel de credit îţi oferă posibilitatea de a găsi resurese pentru a achiziţiona marfa necesară sau de a acoperi cheltuielile de zi cu zi ale companiei, astfel încât procesul de producţie să nu aibă de suferit, iar tu să reuşeşti să-ţi redresezi afacerea. În acelaşi timp, prin intermediul unei astfel de linii de credit ai posibilitatea să refinanţezi şi alte credite luate de la alte bănci.
  • credite pe termen mediu – un astfel de credit îţi oferă şansă să îţi dezvolţi afacerea fără a fi împovărat de rate uriaşe şi greu de înapoiat.
  • factoring şi scontări – ai nevoie rapid de bani pentru plata furnizorilor şi nu ştii de unde să îi iei? Un astfel de credit îţi poate fi de folos.
  • scrisori de garanţie pentru partenerii tăi de afaceri, astfel încrederea şi prestigiul companiei tale va fi sporit.

Fonduri Europene

Fondurile Europene sunt destul de greu de obţinuti, iar pentru asta ai nevoie de  multă răbdare deoarece legislaţia e stufoasă şi birocraţia destul de enervantă, de un plan de afaceri bine realizat, de o analiză a dosarului în vederea aprobării, de verificări din partea comisiilor de evaluare şi bineînţeles de resurse financiare cum sunt cele de aici! Ce tipuri de credit poţi accesa?

  • finanţări programe speciale – acest program presupune creditare garantată în procent de până la 50% de către Stat.
  • cofinanţări programe Europene – acesta este un instrument absolut util pentru implementarea optimă a proiectului pe care intenţionezi să-l dezvolţi mai ales dacă intenţionezi să accesezi Fonduri Europene nerambursabile, dar ai nevoie şi de resurse financiare suplimentare.

De

Un comentariu la „Cum îţi dezvolţi afacerea rapid şi simplu – 3 soluţii pentru IMM-uri”

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.