De ce trebuie ţinut cont atunci când alegi mobila pentru dormitor

1

Dormitorul este camera în care ne petrecem cel mai mult timp. Este locul în care ne putem bucura de intimitate şi în care ne putem relaxa de fiecare dată când simţim nevoia uitându-ne la programele preferate de la TV, citind o carte sau pur şi simplu dormind. Este locul în care trebuie să ne simţim bine şi să ne bucurăm de tot confortul lăfăindu-ne în patul mare şi căutând dacă nu avem comode dormitor pe kalenda.ro! Până la urmă trebuie să ne depozităm şi lucrurile preferate sau necesare undeva, nu-i aşa? Dormitorul ar trebui să fie cel mai prietenos şi confortabil spaţiu din locuinţă. De aceea, înainte de a cumpăra mobilă nouă pentru dormitor, trebuie să ţii cont de 5 crieterii esenţiale:

Spaţiu

Spaţiul din păcate este cel mai important criteriu atunci când vine vorba de alegerea mobilei pentru dormitor. De câte ori nu v-a plăcut un anumit model, dar spaţiul din locuinţă nu va permis să îl achiziţionaţi? De aceea trebuie să analizezi cu atenţie modelul ales, să adaptezi dimensiunile la spaţiul disponibil şi să optezi pentru o mobilă care să vă ofere atât un aspect plăcut dormitorului cât şi confortul de care aveţi nevoie.

Dacă spaţiul nu vă permite, optaţi pentru o mobilă minimalistă şi cât mai practică. Un pat suficient de mare pentru a vă asigura confortul dorit, un dulap, un raft susendat şi o comoda dormitor sunt suficiente  pentru a nu vă încărca prea mult spaţiul.

Dacă spaţiul vă permite, atunci vă puteţi pune imaginaţia la contribuţie şi să vă jucaţi cu obiectele de mobilier…

Utilitate

Utilitatea modelului ales este esenţial, mai ales dacă în familie a mai apărut un nou membru. Noi am schimbat toată mobila din dormitorul nostru în momentul în care am devenit părinţi. Visam la un pat foarte mare de mijloc, iar soţul meu a avut grijă să îmi facă o surpriză la intoarcerea din maternitate şi să redecoreze în întregime dormitorul cât noi eram cazaţi în spital. Ştia că îmi doresc un dulap cât mai aerisit şi o comoda cu sertare multe, aşa că la alegerea mobilei ne-am consultat prin intermediul apelurilor video, însă nu mi-a spus că modelul e disponibil şi poate fi livrat chiar a doua zi, iar mie nu-mi era aminte să verific. Băiatul ne luase prin surprindere, venind mai devreme decât ne aşteptam, aşa că totul a picat pe umerii lui.

Deoarece ne-am dorit ca în primele luni copilul să doarmă alături de noi, nu ne-am grăbit să îi facem camera lui ci să o adaptăm pe a nostră nevoilor lui decorând pereţii cu diverse personaje din desene animate, mai ales zona de lângă pătuţ. Bineînţeles că dorinţa mea de a opta pentru o comoda cu sertare s-a dovedit a fi foarte utilă, mai ales pentru lucruşoarele bebeluşului.

Design

Aspectul mobilei este un alt criteriu important şi de care trebuie să ţii cont. Există multe modele superbe, dar mai există şi anumite modele pe care le poţi personaliza. De exemplu, poţi alege modele de comode simple pe care le poţi picta, mai ales că acest obicei a devenit un trend în materie de design interior. Astfel eşti sigur că ai o piesă de mobilier cu un design unic şi potrivit cu întregul decor. Acest lucru este valabil şi pentru dulap sau pereţi. Trebuie doar să îndrăzneşti!

În acelaşi timp, poţi opta pentru piese pe care le poţi aşeza după bunul plac, şi nu neapărat din acelaşi set, dar care păstrează totuşi linia… astfel îţi va fi mai uşor „să te joci” cu ideea de design şi să obţii in rezultat care să-ţi fie pe plac!

Calitate

Calitatea mobilei este un alt criteriu esenţial în alegerea mobilei. Până la urmă dorim piese de mobilier rezistente nu care să se rupă sau degradeze după 2-3 ani. Dacă doreşti să afli de exemplu cum alegi cea mai bună comodă, poţi citi aici câteva sfaturi foarte utile.

Buget

Când vorbim de un buget limitat, atunci trebuie făcută o analiză atentă asupra tuturor criteriilor de mai sus. Bineînţeles că nu trebuie să excludem calitatea din schemă pentru că dacă alegem o mobilă proastă doar pentru că suntem atraşi de un preţ mic, peste ceva timp ajungem la concluzia că nu am făcut economie, din contră am aruncat la gunoi nişte bani! Însă putem găsi de exemplu şi comode ieftine şi de calitate. Depinde foarte mult de locul din care le comandăm. De aceea spun că o analiză calitate preţ este foarte importantă atunci când dorim să comandăm mobilă nouă, indiferent de buget.

1 COMENTARIU

  1. Am un dormitor micut si am crezut initial ca nu am unde sa mai pun si o comoda atat de necesara, dar am gresit si acum am o comoda superba.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.