Ce se poate face cu un cartus pentru imprimanta gol?

4

Inainte de a arunca un cartus gol la gunoi, cauta o firma specializata in reincarcarea cartuselor cu toner sau intereseaza-te cum poti preda cartusul unui centru de colectare a cartuselor uzate.

Reincarcand un cartus, esti eco!

Faci economie substantiala de bani daca alegi sa reincarci un cartus, acesta putand fi incarcat chiar de mai multe ori. Si, pe de alta parte, faci un gest ecologic, protejand natura de un plastic aruncat aiurea sau de toxicitatea tonerului ramas in cartus.

Desi se poate cumpara toner de la firme specializate si pare sa fie mai rentabila incarcarea acasa a cartusului, o persoana nepriceputa nu va reusi operatiunea si risca sa strice cartusul si chiar imprimanta. In plus, pentru fiecare marca, tonerul este diferit si nu trebuie folosit praf de toner de la o imprimanta Canon la un cartus de la o imprimanta HP, care are nevoie de toner refill HP.

Daca un cartus reincarcat lasa urme pe foaie si murdareste paginile imprimante, intreaba specialistul daca se poate repara, deoarece se pot reface si anumite componente ale cartusului.

Castiguri din cartuse oferite centrelor de colectare

De obicei, centrele de colectare cauta cartuse care nu au fost reincarcate si platesc pentru acestea. Sunt situatii in care sunt acceptate si cartuse reincarcate sau defecte, dar este necesar sa va consultati in aceasta privinta cu cei care colecteaza cartuse.

Unele centre de colectare a cartuselor de imprimanta aduna astfel de deseuri pentru a sustine diverse cauze (de exemplu, Unicef), asadar iata inca un motiv sa nu aruncati cartusul la gunoi!

Este de preferat ca acel plastic din care este facut cartusul sa nu fie aruncat dupa prima utilizare si sa fie refolosit cat mai mult posibil. Pe de alta parte, tonerul ramas in cartus este foarte toxic! In nici un caz nu trebuie sa aruncati cartusul la gunoi, alaturi de alte deseuri menajere.

In plus, nerespectarea legislatiei privind deseurile va poate aduce sanctiuni: pentru persoanele fizice – amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 lei, iar pentru persoane juridice – amenzi cuprinse intre 15.000 si 40.000 RON, sau în cazuri mai grave, suspendarea temporara a activitatii.

Daca trimiteti cartusele la centrele de reciclare, este bine sa patrati dovezile de predare pentru a le prezenta la un eventual control din partea institutiilor abilitate.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. eu n-aveam nici cea mai vaga idee ca nu pot arunca acele cartuse la gunoi. Bine ca n-am aruncat niciunul pana acum :D. Am avut o imprimanta care s-a stricat dar am dus-o cu tot cu cartuse la un centru de reciclare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.