autovit.ro – mall-ul online al maşinii tale

5

Când vine vorba de maşini, în special de cele la mâna a doua, lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par. După ce cumpărăm maşina, constatăm că prezintă o serie de nereguli sau treptat câte o piesă cedează. Pe o parte cumperi o maşină ieftină, pe altă parte dai bani treptat pe piese de o faci cât una nouă. Iar dacă nu te pricepi, atunci rişti să cheltuieşti chiar şi mai mult.

De ce trebuie să ţii cont în primul rând? De siguranţa ta şi a celorlalţi participanţi la trafic. O maşină nu ar trebui să ruleze pe drumurile publice dacă prezintă nereguli. Şi cum inspecţia tehnică periodică se face la doi ani, intră în responsabilitatea ta să o întreţii în permanenţă, nu doar atunci când trebuie să mergi la verificare. Până la urmă nu ar trebui să vezi ITP-ul ca pe un test pe care maşina ta trebuie să îl treacă ci ca pe un „consult” absolut necesar.

Piese auto noi sau piese auto second hand?

Aceasta este o dilemă cu care se confruntă mulţi şoferi. Eu aş recomanda să optezi pentru piese auto noi şi originale deoarece vin cu o garanţie şi ştii sigur că nu-ţi vor face probleme în viitor. Însă există situaţii în care preţul pentru o piesă nouă este foarte mare sau ai nevoie doar de o componentă din acea piesă nu de piesa cu totul. Astfel ajungi să cumperi şi piese auto second hand. Acestea  provin de la maşini vechi sau maşini care au fost implicate în diverse accidente auto şi nu au mai fost reparate. Practic sunt recuperate din centrele de dezmembrări şi evaluate pentu a  şti sigur că pot fi folosite la alte maşini.

Mai concret, pentru siguranţa ta şi a celorlalalţi participanţi la trafic, toate piesele auto care ţin de sistemul de direcţie şi frânare ar trebui să fie noi. Alte piese pot fi şi second hand. De exemplu, mie mi s-a rupt parasolarul de la maşină de pe partea dreaptă. Unul nou costă în jur de 150 lei, aşa că am preferat să cumpăr unul second hand care arăta impecabil şi pe care am dat doar 30 lei.

De unde cumperi piese auto ieftine?

Există multe site-uri de specialitate dar unele s-au specializat decât pe câteva branduri de maşini. Însă există şi site-uri pe care poţi comanda piese auto pentru aproape orice tip de maşină. Poţi solicita oricând diverse cereri de piese auto prin Autovit.ro doar prin completarea unui formular simplu disponibil pe site.

Dacă şi tu eşti interesat de cereri piese auto, atunci autovit.ro este cea mai bună alegere!

5 COMENTARII

  1. sunt atatea masini pe site-ul asta ca nici nu stii la care sa te uiti mai repede. E foarte buna ideea asta a unui targ auto online ca e mai usor sa gasesti o masina decat daca ai cauta-o pe un site cu anunturi de tot felul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.