Ploieștiul mă dezamăgește zi de zi. Mai că-mi vine să mă mut!

15

Stau în Ploiești și aș minți dacă aș spune că nu iubesc acest oraș. Dar în ultimul timp parcă sunt din ce în ce mai dezamăgită de felul în care este condus și administrat. Ba rămânem fără iluminat ornamental de Crăciun, ba suntem îngropați în mormane de gunoaie pentru că la nivel local nu s-a ajuns la o înțelegere cu operatorul de salubritate, ba suntem mâncați de căpușe, ba înotăm printre buruieni, ba suntem atacați în mijloacele de transport în comun sau agresați pe principalul Bulevard din oraș de persoane de un anumit nivel social.

Gunoi neridicat de câteva zile din cauza neînțelegerilor dintre operatorul de salubritate și Primărie. Mirosul vi-l imaginați…

La asta se mai adaugă un factor extrem de nociv: poluarea! Sunt zile în care se simte mai ales în zona centrală un miros insuportabil de sulf, sau în partea de vest de Dero. Oraș industrial, ce să zic! Dar dacă s-ar respecta normele de mediu, atunci populația nu ar fi nevoită să simtă acest disconfort. Însă din păcate suntem gazați încetul cu încetul.

Colac peste pupăză, mai nou se vrea desființarea troleelor. Să renunțăm la transportul ecologic și să mai adăugăm alți factori poluanți, că deh… sunt mai importante interesele personale ale unor persoane decât sănătatea cetățenilor!

Să mai amintesc de faptul că străzile arată la fel ca după bombardamentul făcut de americani în 1943? Pline de gropi cratere!

La toate astea, să mai adaug că timpul petrecut cu cel mic într-un parc public este o adevărată aventură? Mai nou educația se face scuipând semințe și fumând ghiciți unde? Fix printre leagăne și topogane. Pentru că neah! Dacă e în aer liber, o persoană fumătoare își poate aprinde țigara oriunde. Mi se pare o totală lipsă de bun simț să-ți aprinzi țigara printre copiii altora. Te poți retrage undeva pe o bancă și fuma, nu printre zecile de copii.

Și mai dizgrațios decât fumatul este scuipatul semințelor. Nu există bancă în jurul căreia să nu pășești pe un covor de coji. Mai mult, le găsești la carusel, topogane, leagăne sau balansoare. Peste tot! Au ajuns semințele mai periculoase decât drogurile. Și apoi ne mai mirăm că există atât de multe cazuri de hepatită. Le-aș întreba eu pe aceste mămici moderne… oare chiar le face plăcere să-și lase copii să se joace în această mizerie?

Cum ne vindecăm de nesimțire? Păi doar cu forța! Amenzi de 1000 lei + 3 luni în folosul comunității pentru cele care scuipă semințe pe unde apucă. Și asta doar la prima abatere. La a doua să se dubleze… astfel nu vor mai avea curaj să recidiveze. În acest fel se vor strânge bani frumoși la buget, iar banii strânși ar putea fi folosiți pentru modernizarea tuturor parcurilor din oraș.

În plus rata infracționalității a crescut alarmant în ultimii ani. Cazuri destul de șocante. Tineri atacați în mijloacele de transport sau pe stradă. Huligani cu apucături sexuale nefirești, hoți de buzunare și interlopi protejați tacit de autorități… pentru că deh! penitenciarul este plin și nimeni nu are ce să le facă… La ăștia se mai adaugă și persoane cu probleme psihice lăsate libere pe străzi!

Trăiască nația! Ar trebui ca noi să fim plătiți pentru a locui în acest oraș!

Cu toate acestea, Ploieștiul este un oraș destul de frumos. Și da, nu toți sunt niște sălbatici. Populația în general este foarte prietenoasă. Îmi pare rău că nu voi vorbi și despre partea frumoasă a acestui oraș, dar din păcate s-a cam umplut paharul și este timpul să se facă ceva…

Ieri vă spuneam că m-aș muta în Brașov. Da, chiar m-aș muta în acel oraș. Bucureștiul este prea agitat pentru mine.

Toate aceste neajunsuri sociale m-au făcut să mă gândesc serios să părăsesc acest oraș. De ce aș sta dacă nu sunt respectată?

DISTRIBUIȚI

15 COMENTARII

 1. Cred ca in fiecare oras intalnim aceeasi situatie, mai mult sau mai putin, fiindca toate sunt populate de romani si marea majoritate au acest comportament necivilizat. Sper sa nu mi se arunce cu pietre in cap fiindca indraznesc sa lezez aceasta natie din care fac si eu parte, dar acesta este adevarul. Ne mai trebuie cativa ani lumina sa devenim o natie civilizata.

 2. Din exterior Ploiestiul pare a fi un super oras, mai ales pentru oferta mare de locuri de munca (asta, desigur, comparativ cu Targovistea). Eu de multe ori m-am gandit ca ar fi o idee buna sa ma mut la Ploiesti, insa dupa ce am citit randurile de mai sus am cam inceput sa am dubii in privinta asta. Cred ca e un oras foarte frumos daca raman la stadiul de turist :D.

  • Piata imobiliara din Ploiesti a crescut destul de mult… iar surprinzator a scazut in Bucuresti. Asta din cauza / datorita (depinde din ce unghi privesti) faptului ca sunt care vin de la Bucuresti si lucreaza la Ploiesti. In privinta locurilor de munca, nu ne plangem. Sunt destule!
   Este un oras frumos, dar este exact cum s-ar spune… ca un „sat fara caini” (si nu ma refer la caini comunitari care vietuiesc in haite pe la periferii).

 3. Da…poluarea si mizeria este si pentru mine insuportabilă.Din fericire pentru mine nu lucrez in oras si astfel mai evit contactul cu persoanele despre care aminteai (incerc sa evit, dar nu reusesc inrordeauna)

 4. Îmi pare rău pentru ceea ce trăieşti. Viitorul trebuie să fie cel mai important. În el vezi cum va trăi copilul tău. Cu ce va avea de-a face.
  Peste tot sunt oameni şi oameni. Depinde de comunitate. Dacă suportă sau ia atitudine!
  Spor în a lua decizia corectă pentru familia ta!

 5. Nu fi atat de suparata. In fiecare oras sunt aceleeasi probleme. Stau in Iasi. Centrul e frumos, e curat, dar daca mergi prin cartiere iti vine sa pleci unde vezi cu ochii. Cu toate acestea iubesc Iasul si nu m-as muta in alt oras.

  • Sunt sigura de asta, dar in calitate de platitor de taxe si impozite, am si eu anumite pretentii.
   Nici macar nu o sa dau vina pe autoritati, ci pe noi toti… pe intreaga societate pentru ca noi am ales, noi ne complacem, noi nu vrem sa ne civilizam…

 6. Nu stiu cum e Ploiestiul, dar asa cred ca sunt toate orasele din tara. Cred ca doar unele cartiere sunt curate si aici trebuie sa stii exact unde vrei sa te muti. Noi chiar luam in calcul sa ne mutam in alta parte a tarii. Momentan negociem in ce oras sa plecam.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.