Piese de schimb pentru utilaje de construcţii

1

Când vedem utilajele destinate industriei constructoare avem impresia că acestea sunt indestructibile, că pot face orice fără ca piesele componente să se defecteze. Ei bine, nu este chiar aşa. Ba din contră, fiind supuse la fel de fel de munci grele, majoritatea trec pragul service-ului destul de des. Problema este că un utilaj defect încetineşte procesul de muncă şi poate cauza pierderi considerabile.

Imaginează-ţi! Dacă ai de construit un bloc de 9 etaje, dar jumătate din efectivul utilajelor de care dispune societatea ta este tras pe dreapta din diferite motive, atunci rişti ca termenul în care acesta să fie construit poate fi depăşit, iar societatea ta va fi penalizată.

Probabil asta se întâmplă şi în cazul lucrărilor publice ţinând cont că la noi asfaltarea se face cu viteza melcului, iar 3 km de autostradă ajung să se construiască şi în câţiva ani buni, iar nici atunci aşa cum trebuie. Ba se strică un utilaj, ba e inginerul în medical, ba sunt prea obosiţi muncitorii. Tot aşa sunt invocate fel de fel de motive… timpul trece şi leafa merge. Însă oare aici cine plăteşte? Chiar şi aici se plătesc penalităţi, în plus este terfelită să imaginea firmei, aşa că toate utilajele ar trebui să fie în permanenţă în stare bună de funcţionare pentru a face faţă tuturor intervenţiilor.

Pentru a evita pe cât posibil ca utilajul să întâmpine diverse probleme de funcţionare, trebuie să se respecte neapărat instrucţiunile din cartea tehnică şi să se evite suprasolicitarea acestuia. Utilajele care sunt de obicei utilizate excesiv sunt buldoexcavatoarele, iar principala problemă intervenită este fisurarea sau ruperea dinţilor de cupă. Cupa intrând des în contact cu materiale dure este prima care are nevoie de o revizie, iar dacă se constată că prezintă colţi de cupă fisuraţi, aceştia vor trebui înlocuiţi.

În ciuda faptului că sunt utilaje destul de rezistente capabile să facă faţă la provocări dure în activităţi precum demolarea clădirilor vechi, construcţia clădirilor noi, carieră de piatră, balastiere etc. buldoexcavatoarele sunt de bază în industria constructoare. Având în vedere faptul că în ultimul timp se construieşte din ce în ce mai mult este bine de ştiut care sunt service-urile specializate în reparaţii de astfel de utilaje şi de unde să cumpăraţi accesorii originale.

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.