Cele mai bune sfaturi pentru a creste eficient in masa musculara

0

Cine nu isi doreste sa aiba un corp precum cele afisate pe copertile revistelor sportive? Ei bine, acesta nu este un obiectiv imposibil de atins, insa necesita depunerea unui efort suplimentar, precum si atentie la o serie de pasi esentiali de parcurs in acest sens.

Ce aspecte trebuie indeplinite atunci cand se doreste cresterea masei musculare in cea mai eficienta maniera?

  1. Concentrarea asupra exercitiilor ce influenteaza cresterea masei musculare: de obicei, o persoana care are acest obiectiv intelege importanta efectuarii unui antrenament intens, focusandu-se pe grupele de muschi de interes. Asadar, acele exercitii fizice cu adevarat valoroase pot fi considerate cele care aduc rezultate vizibile intr-o perioada de timp avuta in vedere.
  2. Combinarea “placutului cu neplacutul”: ei bine, nu e un lucru nou faptul ca, in cadrul unui antrenament, anumite exercitii fizice nu sunt atat de dorite. Totusi, atunci cand principalul scop este cresterea masei musculare, este de la sine inteles ca persoanele cu adevarat dedicate acestuia vor efectua atat exercitiile fizice favorite, cat si cele mai putin placute.
  3. Mecanica este unul dintre aspectele de maxima importanta: inainte de a creste greutatile si repetarile, cu siguranta trebuie acordata atentie sporita mecanicii de miscare optima. Astfel, se vor evita uzurile la nivelul incheieturilor, dar si riscul de accidentare.
  4. Dezvoltarea masei musculare prin atentie asupra alimentatiei: persoanele care sunt interesate cu adevarat de acest aspect au in vedere faptul ca din surplus sunt mai mari sansele sa aiba loc cresterea musculara. Astfel, necesarul caloric de mentenanta trebuie depasit, iar mesele trebuie sa fie la numar de aproximativ cinci pe zi. Atunci cand mesele sunt normale, si anume doua sau trei pe zi, organismului ii este mult mai greu sa digere aportul de alimente odata.

De asemenea, masa de dupa antrenament este deosebit de importanta, fiind indicat a se consuma in decursul jumatatii de ora de dupa proteine cu absorbtie rapida, precum si carbohidrati cu indice glicemic ridicat. In acest fel, procesul de crestere a masei musculare se optimizeaza.

  1. Simetrie in cresterea masei musculare: foarte multe persoane au tendinta de a se focusa numai pe anumite grupe de muschi, riscand sa creeze efecte vizuale disproportionate. Din acest motiv, este indicat a se opta pentru un antrenament echilibrat, care sa genereze dezvoltarea musculara simetrica a intregului corp.
  2. Timpul de antrenament: este un fapt binecunoscut acela ca nivelul de testosteron atinge un maximum dupa o jumatate de ora de antrenament cat mai intens. In decursul unei ore, acesta revine din nou la normal, de aceea se recomanda in special persoanelor care isi doresc sa creasca in masa musculara sa isi planifice in asa maniera seriile astfel incat sa stimuleze pe cat de mult hipertrofia muschilor in decursul a 45 minute pe saptamana.
  3. Utilizarea de suplimente proteice in acest sens: cu siguranta necesarul proteic pentru cresterea musculara eficienta nu poate fi asigurat doar prin intermediul alimentelor consumate. Din acest motiv, se recomanda consumul unor suplimente sportive special create in acest scop. Un bun exemplu este produsul de tip gainer de pe site-ul sci-mx.ro, si anume: Omni MX Hardcore.
  4. Timp dedicat recuperarii: un antrenament eficient va fi acela care include si timp dedicat refacerii fibrelor musculare afectate, astfel incat atingerea obiectivului de crestere musculara sa se desfasoare intr-un timp optim.

Asadar, avand in vedere sfaturile de mai sus, dorinta de a avea corpul mult visat poate sa se concretizeze. De asemenea, cei interesati de cresterea musculara trebuie sa fie cu adevarat dedicati pentru a obtine rezultate optime.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.